Проверяват се строежите по цялото черноморско крайбрежие. Инспекциите бяха провокирани

...
Проверяват се строежите по цялото черноморско крайбрежие. Инспекциите бяха провокирани
Коментари Харесай

Държавата мисли за отчуждаване на терени в чувствителните зони по морето

Проверяват се градежите по цялото черноморско крайбрежие. Инспекциите бяха предизвикани от недоволството на хората . Утре в Бургас ръководителят на ДНСК проектант Иван Несторов ще изнесе данни за всички градежи, които ще бъдат спрени. Това сподели за БГНЕС министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова във връзка със застрояването на плажовете и по-конкретно плаж " Корал ", съобщи кореспондент на БГНЕС.
„ Това което ние установяваме, че тази нетърпимост и сензитивност към градежи има за терени, които се намират наоколо до морските плажове. Обмисляме опцията част от тези терени, които се намират в най-чувствителните зони, посредством законови благоприятни условия да бъдат отчуждени “, съобщи Аврамова и акцентира, че това ще важи единствено за терени, които нямат възбрана за строителство.
Помолена да разяснява решението на Върховния административен съд, който разреши да се строи на територията на плаж „ Корал “ без да се прави оценка на въздействието на околната среда и оценка за съгласуемост по Закона за биологичното многообразие, тъй като теренът не се намира в предпазена територия, министърът посочи, че има въведена възбрана за строителство там със заповед на Министерството на околната среда и водите.
Върховният административен съд удостоверява една възбрана със заповед на Министерство на околната среда и водите, в която се не разрешава строителството на доста терени по морето в това число и върху терена на „ Корал “ . Имало е обжалване на тази заповед, само че през февруари 2018 година Върховен административен съд е излязъл с дефинитивно решение, с което е удостоверил заповедта на Министерство на околната среда и водите “, посочи министър Аврамова.
Тя добави още, че през цялата седмица се ревизират обекти по Южното и Северно Черноморие, за които има сигнали или информация от медиите за строителство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР