Проверяват колко пари е имал в касата10 000 лева, около

...
Проверяват колко пари е имал в касата10 000 лева, около
Коментари Харесай

10 000 лв, около 200 грама злото и законен пистолет са откраднати от дома на богат самоковски бизнесмен

Проверяват какъв брой пари е имал в касата

10 000 лв., към 200 грама златни украшения и законно притежаван револвер „ Берета 84 FS ” са били откраднати от вкъщи на прочут предприемач и някогашен общински консултант в Самоков. Обирът е осъществен към 23 часа на 14 януари, оповестиха от Областната дирекция на МВР-София.

Сигналът е подаден от самия притежател – богаташът Васил Стоянов, чиято къща се намира в местността „ Червената земя “, написа „ 24 часа “.

Дървесният необут е и някогашен общински консултант в града. При осъществения оглед на местопроизшествието е открито, че в постройката е проникнато след взломяване на прозорец.

Обявената от Стоянов за открадната сума пари обаче е провокирала подозрения у криминалистите.

Причината - 10 000 лв. е максимумът, който човек може да има, без да се постанова да потвърждава приход. Затова ще се ревизира дали предприемачът не е излъгал и не е имало повече пари. Възможно е да има и данъчна инспекция на мъжа.

Васил Стоянов е бил в групите на Движение за права и свободи и на „ Евророма ”. Описват го като най-богатия човек в града. Занимава се с дървесина. Докато е бил в общинския съвет, на няколко пъти Стоянов е печелил търгове за рандеман на дървен материал. Затова негови сътрудници питат няма ли спор на ползи и за какво общинарят не е подал такава декларация.

„ Давам си отказ, когато би трябвало да се гласоподават сходни решения. Категоричен съм, че не съм в спор на ползи ”, разясняваше тогава политикът.

Кражбата от вкъщи му се проверява. Жилището е имало СОТ и камери.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, а следствието се реализира под наблюдението на районната прокуратура.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР