Проверяват данни за спекулативно повишаване на цената на газаСлужители на

...
Проверяват данни за спекулативно повишаване на цената на газаСлужители на
Коментари Харесай

Полицаи и агенти на ДАНС в „Булгаргаз“

Проверяват данни за спекулативно повишение на цената на газа
Служители на „ Икономическа полиция “ и ДАНС влязоха сутринта на инспекция в " Булгаргаз ". Иззети са документи на комерсиалното сдружение. Подобни проверяващи екипи са пратени на общо 6 адреса през вчерашния ден, като измежду тях има и офиси на частни сдружения в разнообразни градове.

По неофициална информация инспекцията е на данни за спекулативно повишение на цената на газа. Това включвало както контракти на „ Булгаргаз “ за експорт на на ниска цена газ от хранилището в Чирен за Румъния, по този начин и анексите към контракта за азерски газ, които не разрешават на страната ни да получи цялостните количества от главния контракт.

Както „ Труд “ към този момент писа, сега България получава единствено малко над една трета от записаните в главния контракт с азерската компания AGSC 1 милиарда куб. метра газ на година. Според писмен отговор на министъра на енергетиката Александър Николов на въпрос на депутат „ в резултат на всички осъществени дейности от „ Булгаргаз “, в това число подписаните анекси към истинския контракт за доставка, обстановката е такава, че за доставката към сегашния миг на цялостните количества природен газ, е належащо експлицитното единодушие на азерската компания”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР