Проверяват дали на строителните обекти у нас се спазват изискванията

...
Проверяват дали на строителните обекти у нас се спазват изискванията
Коментари Харесай

Проверяват безопасни ли са условията на труд по строежите у нас

Проверяват дали на строителните обекти у нас се съблюдават условията за обезпечаване на безвредни условия на труд на служащите.

Проверката е назначена от Върховната административна прокуратура на Дирекцията за народен строителен надзор и Инспекцията по труда.

Поводът са редица публикации в медиите, в които се цитират данни за произшествия с служащи при строителни работи сред май и ноември тази година.

Проверките би трябвало да открият дали на строителните обекти се съблюдават изискванията, представени в Закона за здравословни и безвредни условия на труд.

Резултатите от нея следва да бъдат систематизирани в отчет, в който да участва информация за направените констатации, подхванатите ограничения и дейностите за премахване на закононарушенията и последствията от тях, както и за това дали са глобени извършители.

Ако при инспекциите се открият данни за нарушавания от компетентността на други контролни органи или закононарушения от компетентността на съответна прокуратура, би трябвало те също да се уведомят.

Обобщеният отчет би трябвало да се даде на ВАП в къс период.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР