Проверяващи от РЗИ съвместно със служители на Специализирани полицейски сили

Проверяващи от РЗИ съвместно със служители на Специализирани полицейски сили ...

РЗИ и полицията спипаха големи нарушители в Столипиново.

Проверяващи от РЗИ съвместно със служители на Специализирани полицейски сили провериха снощи търговски обекти и заведения на територията на кв. Столипиново. Акцията в квартала бе част от ежедневния и нощен контрол на обществени места и закрити площи, които предразполагат към събиране на по-голям брой посетители едновременно, където стриктно трябва да спазват противоепидемичнити мерки.
 Малко след 21.30ч. е посетен работещ кафе- аперитив на улица "Калина". В заведението е имало десет посетителя, като на трима от тях са съставени актове по закона за българските лични документи, защото лицата не са могли да се легитимират.

Съставени са и 5 акта  за тютюнопушене  в закрито помещение- посетителите на заведението са нарушили на  чл. 56, ал.1 от Закона за здравето.

При съвместната проверка на собственика на обекта е съставен констативен протокол за нарушенията от страна на посетителите. Установена е и липсата на касов апарат, което предполага и укриването на приходи. Протоколът ще бъде предаден на НАП.
 Малко след 22 часа е проверено и работещо кафене на улица "Правда" в същия квартал, което не е притежавало съответните разрешителни за работа след посочения час. В обекта в момент на консумация са заварени  и четирима души- клиенти. Веднага след проверките и двата обекта са затворени.

Източник: blitz.bg