Проверява се къде е произведено незаконното оръжие, което беше открито

...
Проверява се къде е произведено незаконното оръжие, което беше открито
Коментари Харесай

Проверяват къде са произведени намерените оръжия в Казанлък

Проверява се къде е създадено противозаконното оръжие, което беше намерено при акция в Казанлъшко през седмицата. При друга интервенция беше конфискувано и огромно количество оръжия и в столицата. Това разяснява вътрешният министър Младен Маринов след присъединяване си в парламентарния надзор. 
 
Маринов удостовери още, че се прави инспекция от прокуратурата на цех " Арсенал " за изнесеното нелегално оръжие. Проверява се дали оръжията и частите от тях са създадени там и са изнесени оттова, на какъв стадий от индустриалния развой е станало това, тъй като оръжието не е с маркировките на завода-производител.

 
Министърът акцентира, че двете интервенции за незаконни оръжия - в София и в Казанлък, са обособени реализации по една и съща тематика - държане, предпазване и търговия с нелегално огнестрелно оръжие.
 
" Вече има издадено разпореждане за инспекция в " Арсенал " Казанлък, която да откри дали изнесените оръжия са създадени там ", изясни вътрешният министър.

" Експертиза би трябвало да даде отговор дали оръжията и частите за тях са изнесени от завода, дали са създадени там и на какъв стадий от софтуерния развой са изнесени ", уточни Младен Маринов. Това, по думите му, е комплицирана експертиза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР