Проверките на Инспекцията по труда са засекли сред преминаващите контролно-пропускателните

...
Проверките на Инспекцията по труда са засекли сред преминаващите контролно-пропускателните
Коментари Харесай

Трудови инспектори засекли мними работещи сред преминаващите КПП

Проверките на Инспекцията по труда са засекли измежду преминаващите контролно-пропускателните пунктове (КПП) под претекст, че отиват на работа, хора без трудов контракт, такива, които в следствие не са били открити на работните им места и такива, за които работодателите отхвърлят в миналото да са били по отношение на тях. Проверките са били направени в събота, 25 април, като информацията в декларациите е била проверявана още същия ден.

Те са проверявали истинността на данните, декларирани от хора, които са показали “отиване на работа “ като причина за влизане в столицата. Още в същия ден екипи на Инспекцията по труда от София и София-област са проверявали данните.

В ранните часове на деня те са взели участие със съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи в инспекциите на контролно-пропускателните пунктове и са събрали данни от декларациите на 350 души. От тях за 100 души, заявили, че пътуват за работа, трудовите инспектори разкрили, че те нямат настоящ трудов контракт.

За 45 души инспекцията е осъществена на самия пропускателен пункт и те не са позволени да продължат пътуването.

В рамките на деня са тествани общо 27 обекта, за които преминаващи през пунктовете, както с трудови и по този начин и без трудови контракти, са заявили, че поставят труд. Да работят са открити девет души без настоящи контракти. Повечето хора, заявили пътешестване за работа въобще не са били открити на посочените от тях като месторабота обекти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР