Проверките на фирмите за бързи кредити продължават. Поредната кампания на

...
Проверките на фирмите за бързи кредити продължават. Поредната кампания на
Коментари Харесай

КЗП: 90% от компаниите за бързи кредити използват нелоялни търговски практики | Някои такси доближават размера на кредита

Проверките на компаниите за бързи заеми не престават. Поредната акция на КЗП е ориентирана към отбрана на икономическите ползи на потребителите, а точно - определяне на спазването на Закона за потребителския заем. Проверките се правят в офиси и по документи на небанкови финансови институции.

Проверките следват едни предварителни разбори, които направихме. Име тенденциозни проблеми. 90% от фирмите употребяват нелоялни търговски практики. Около 30% от търговците, които оферират този артикул, са били проверявани от наши инспектори. Почти всяка инспекция демонстрира, че има някакво нарушаване.

Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Стоил Алипиев в студиото на " България заран ".

По думите му нелоялните практики са свързани с погрешна информация, която се дава на потребителите, с цел да вземат обещано решение, и със събиране на спомагателни такси.

" Някои такси приближават размера на заема ", уточни Алипиев.

На въпроса имат ли резултат глобите, той отговори, че те са планувани, с цел да дават резултати, само че не всеки път е по този начин, когато става въпрос за огромни търговци.

Поставянето на предели на бързите заеми може да се реализира в резултат на законодателни промени. Алипиев уточни, че тогава би следвало дълго разискване и разглеждане на разнообразни гледни точки.

" За да може да вземе осведомен избор потребителят, той би трябвало да направи преценка дали ще може да върне заема, дали той е безценен за него, или не ", съобщи Алипиев в ефира на Bulgaria ON AIR.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР