Проверки за различия в състава на стоките се разширяват от

...
Проверки за различия в състава на стоките се разширяват от
Коментари Харесай

Проверки за двоен стандарт и при алкохола и козметиката

Проверки за разлики в състава на стоките се уголемяват от храните към алкохола, праховете за пране и козметиката, написа " 24 часа ".

Според обявата в началото ще бъдат прегледани етикетите на съответните артикули, купени в България и в страна от Западна Европа.

Ако е посочено вещество, което се счита за по-евтино или количеството му е по-малко, ще се вършат и лабораторни проучвания.

" Хубавото е, че казусът с двойния стандарт при храните беше приет от всички, в това число от стопански системи, които първоначално бяха по-консервативни по отношение на това, че такова разделяне съществува ", е представен да споделя ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.

Миналия месец Европейският парламент предложи ограничения, които да бъдат приложени на равнище на Европейски Съюз и на национално равнище за справяне с казуса с " двойните стандарти ". Тестове и изследвания, осъществени в няколко страни членки най-вече от Централна и Източна Европа, потвърждават, че съществуват разлики в състава на артикули, рекламирани и популяризирани с една и съща марка, с видимо идентична опаковка, което е в ущърб на потребителите. Тези разлики са открити освен в състава на хранителни артикули, само че постоянно и в нехранителни артикули като препарати, козметика, тоалетни такъми и артикули, предопределени за бебета.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР