Проверки в зимните курорти започва Комисията за защита на потребителите,

...
Проверки в зимните курорти започва Комисията за защита на потребителите,
Коментари Харесай

КЗП тръгна на поверки в зимните курорти

Проверки в зимните курорти стартира Комисията за отбрана на потребителите , съобщи нейният ръководител Димитър Маргаритов.
„ Нашите екипи стартират в местата, където в предходни интервали сме установили нарушавания и в този момент задачата ще бъде дали тези нарушавания са преодолени, дали въпросните обекти са изпълнили всички условия на закона. Съвместно с сътрудниците от Агенцията по метрология и механически контрол ще създадем инспекции на оборудванията. Надявам, се това да успеем да го сторим още преди откриването на сезона. Също по този начин ще проследим дали постите са категоризирани и се съдържат всичката нужна информация, за това по какъв начин могат безвредно да се експлоатират ", разяснява той пред БНР.
Маргаритов сподели, че към момента няма тъжби за разминаванията сред предлаганото в дадена оферта и действителната обстановка.
„ Към момента все ще нямаме тъжби, тъй като множеството обекти към момента не са приели първите си посетители. Отправям зов и към търговците да поддържат високо равнище и това, което са поели като ангажимент към своите клиенти, да го изпълнят по този начин както са го поели, тъй като през миналите интервали това е било и главното нарушаване в областта на туризма, за което сме получавали най-вече сигнали, че нещо се дава обещание, а след това не може да бъде изпълнено ", добави шефът на Комисията.
„ Винаги сме казвали, че още когато потребителите резервират своята отмора, когато набелязват измежду множеството предложения на какво да се спрат, в случай че става въпрос за туроператор, постоянно да ревизират, че той фактически съществува, че е регистрирани в Министерството на туризма и че има годна застраховка " Професионална отговорност ". Ако това е по този начин, тогава рисковете понижават, защото даже и да има някакво неблагополучие с почивката, постоянно има вид за обезщетение най-малко. И когато такова разминаване сред обещаното и предоставеното след това има най-важното нещо, схваща с, потребителите да реагират, да изискат от представителя на съответния туроператор и уредник на пътуването нужната информация и подпомагане, Ако не я получат да, да алармират незабавно при на, с цел да можем да се намесим ", съобщи още Маргаритов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР