Проверки в спешна помощ и в две големи столични болници

...
Проверки в спешна помощ и в две големи столични болници
Коментари Харесай

Мъж почина, след като часове наред чакал помощ

Проверки в незабавна помощ и в две огромни столични лечебни заведения поради умрял пациент. Мъжът умира, откакто часове наред чака помощ – първо от колата за спешна помощ, а по-късно в двете лечебни заведения.

Остра сърдечна и дихателна непълнота – с тази диагноза на 16 септември лекарите от Александровска болница посрещат околните на Спас Добрев и с нея изясняват гибелта му. От известно време мъжът живее с тежка анемия и подозрения за онкологично заболяване. „ Казваха, че може да живее и 10 години”, спомня си брачната половинка му Евелина.

На 16 септември, обаче, брачният партньор на Евелина получава рецесия – не може да диша, а кръвното му пада фрапантно. Близките чакат кола за спешна помощ близо час и 20 минути.

„ Малшанс е, че в този ден сме работили единствено с 12 екипа, тъй като е имало доста заболели сътрудници. Наистина сме имали доста тежки сигнали и положения в същото време – имали сме колабирали, инсулти, инфаркти. Имали сме няколко ПТП-та, деца в животозастрашаващи състояния”, изясни пред NOVA Катя Сунгарска, представител на Центъра за незабавна помощ в София.

След като идва на място, екипът на „ Спешна помощ” взима пациента и го кара в най-близката болница – „ Пирогов”, само че оттова ги връщат, тъй като казусът не бил за тях. Въпреки че положението на мъжа бързо се утежнява – екипът потегля да го кара към Александровска болница. Малко откакто идва там, брачният партньор на Евелина умира.

Евелина разгласява историята в обществените мрежи, тъй като не има вяра, че институциите ще й извърнат внимание. В отговор, обаче, й звъни персонално здравният министър. „ Каза, че е покъртен и не желае да остави нещата така”, спомня си Евелина.

И от „ Пирогов”, и от Александровска болница обясниха, че чакат резултати от вътрешните инспекции по случая.

От Министерството на дават обещание, че до дни ще стане ясно дали ще има санкции, в случай че инспекциите открият кой е отговорен за гибелта на пациента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР