Проверки и реакции, след като военни нахлуват въоръжени и по

...
Проверки и реакции, след като военни нахлуват въоръжени и по
Коментари Харесай

Проверяват случая с влизането на командоси в цеха до Чешнигирово

Проверки и реакции, откакто военни нахлуват въоръжени и по простъпка в индустриална компания край пловдивското село Чешнегирово. Инцидентът е от 11 май и става въпрос за междунационално образование.

Министерството на защитата стартира инспекция по случая, като досега при тях няма постъпили сигнали или тъжби, а Американското посолство в България ще изследва дали има американски военни измежду командосите.

От 11 май край пловдивското село Работници от завод в селото станаха неволни участници в многонационално военно обучение. Командоси нахлули в индустриална компания и с начосено към личния състав оръжие, заставили хората да изпълнят заповеди. Случаят е записан от охранителните камери, а служащите чакат опрощение и пояснение от Министерството на защитата.

От Посолството на Съединени американски щати научили в този момент за случая и декларират, че ще сътрудничат напълно с всяко следствие. До момента при тях не са постъпвали сигнали или тъжби.

Тази заран представителят на служебния кабинет Антон Кутев разяснява в , че пострадалите от фабриката са подали сигнал до Окръжна и до Военна прокуратура, тъжба до Министерство на обраната не е подавана, само че то се е сезирало и инспекция върви.

" Възможно най-бързо ще бъде направена инспекция какво се е случило там. Американските военни подлежат на инспекция на всички места по света, най-малкото от американската войска, в чиито качества едва ли някой се съмнява ", сподели Кутев и увери, че министерството ще си свърши работата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР