Проверката в ДКЦ „Александровска” не е извършена в съответствие с

...
Проверката в ДКЦ „Александровска” не е извършена в съответствие с
Коментари Харесай

Проверката на СЗОК срещу ДКЦ „Александровска” и доц. Оскар - със съмнително качество

Проверката в ДКЦ „ Александровска” не е осъществена в сходство с нормативните условия, което слага под подозрение нейното качество, обективност и безпристрастност. Това написа в отчет на Инспектората на НЗОК, която ревизира случая, изпратен от шефът на здравната каса проф. Петко Салчев до доктор Чавдар Еленков, шеф на ДКЦ „ Александровска”.

В изводите на отчета е записано още, че няма документална диря за аргументите за разпореждането на шефа на СЗОК за осъществяване цялостна инспекция на ДКЦ „ Александровска”, с изключение на документално питане от някогашен чиновник на лечебното заведение.

Припомняме, инспекцията бе стартирана предходната година и обхващаше 7 лекари, при които били открити пропуски при воденето на документите – главно изчезнали подписи. Глобата за ДКЦ-то бе в размер на 138 700 лева Лечебното заведение изпрати тъжба до Административния съд в София в тази връзка.

Други заключения от инспекцията гласят, че не е спазено условието Арбитражната комисия да се произнесе в двуседмичен период от приемането на преписката. Освен това протоколът е написан единствено от инспектор на СЗОК и по този метод не е спазено условието в него да се вписват подписите на съставителите.

Във връзка против и последващата инспекция, от Инспектората на НЗОК показват редица пропуски при направената инспекция от СЗОК. В направения взаимен протокол за определяне на неналичия не е посочено длъжностно лице от лечебното заведение, което е участвало на инспекцията и надлежно негов автограф. Не е посочено още в кой лекарски кабинет е осъществена инспекцията. Отделно като доказателства са приложени 7 броя амбулаторни листа без автограф на пациента, само че не са приложени 2741 бр. Амбулаторни листа без автограф, които са представени в протокола от инспекцията на СЗОК. В докладната бележка не е отразена информация, по отношение на броя на откритите нарушавания и в тази връзка не излиза наяве по какъв начин е избран размера на глобата, се споделя още в отчета на инспектората.

В умозаключение на отчета се споделя, че „ поради откритите пропуски и недостатъци в активността на СЗОК, ще бъдат подхванати следващи действия”.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР