Проверката трябва да установи дали има данни за извършено престъпление,

...
Проверката трябва да установи дали има данни за извършено престъпление,
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява всява ли паника доц. Атанас Мангъров

Проверката би трябвало да откри дали има данни за осъществено закононарушение, каквото е всяването на суматоха, заяви " Сега ".

Обвинението работи по отношение на неразбираеми критерии. През 2020 година погна сегашния министър на опазването на здравето (тогава ръководител на Българския фармацевтичен съюз) проф. Асена Сербезова, която предизвести за дефицит на медикаменти в ефирен ефир. Повдигнато й бе същото обвиняване - за всяване на суматоха. Сербезова след това бе оправдана.

Такова обвиняване обаче не получи някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, който заприказва за ваксини с изминал период на валидност, още веднъж пред очите и ушите на хиляди хора. Обвинението тогава отхвърли да проверява и уточни, че изявлението на Бойко Борисов пред медии, дало мотив за сигнала, е довело до осведоменост и социална полемика.

Сега прокуратурата взема решение да ревизира дали изявлението на доцент Мангъров за имунизациите всява суматоха. За двоен критерий не може да става и дума.

А другояче - Българският лекарски съюз сезира столичната комисия по професионална нравственос за изявленията на Мангъров. Министерството на здравеопазването пък разгласява публична информация, в която опроверга изказванията на Мангъров и уточни - няма данни за връзка сред умряли и имунизирани против COVID-19.

Трябва да се означи още, че доцент Мангъров бе едно от лицата на митинга против “зелените сертификати”, проведен от партия “Възраждане”. На митинга се стигна до ескалации и конфликти с полицията при опит на протестиращите да влязат в постройката на Народното събрание. Мангъров стана част и от работната група, образувана след среща на премиера Кирил Петков и депутати от партията на Костадин Костадинов, която да нищи наложените ограничения против COVID-19
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР