Проверката на къщите за гости, построени с евросредства, не е

...
Проверката на къщите за гости, построени с евросредства, не е
Коментари Харесай

Дикме: Държавата може да си върне къщите за гости

Проверката на къщите за посетители, издигнати с евросредства, не е работа на прокуратурата, а на Министерството на земеделието и на Държавен фонд земеделие. Това съобщи някогашният аграрни министър Мехмед Дикме пред bTV. Той изрази удивление, че двете институции към момента мълчат по проблема.

По думи на Дикме концепцията на европейската Програма за развиване на селските региони е прелестна, защото задачата е да се влага в слаборазвитите региони, с цел да се реализира икономическа успеваемост и претовареност. Той изясни, че програмата е стартирала през 2002 година, като тогава са се строели хотели, само че след намаляването на отпусканите дотации се е минало към къщи за посетители. В някои райони дотациите стигат до 70%, т.е за 300 000 евро може да си извършите една райска къща, заключи някогашният министър.

Според него виновността в тази ситуация е не на бенефициентите, а на контролиращия орган - Държавен фонд земеделие. Не е отговорен този, който е ял баницата, безапелационен бе Дикме и уточни, че опция за сходни злоупотреби дава самата Наредба.

Той съобщи, че в случай че от ДФЗ са били направени нужните планове, елементарно е можело да се разбере, че се строят къщи за персонално, а не за публично прилагане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР