Проверката, извършена в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” Плевен е установила

...
Проверката, извършена в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” Плевен е установила
Коментари Харесай

Имало е нарушения в случая с починалата родилка в Плевен, показа проверка

Проверката, осъществена в УМБАЛ „ Д-р Георги Странски” Плевен е открила нарушаване в диагностично-лечебния развой , сочи известие от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. По случая ще бъде формирано административно-наказателно произвеждане.

Според известието пациентката М.М. е приета в болница в клиниката за планово раждане. Проведена е консултация с анестезиолог, само че не е осъществен обзор и няма записани данни за положението на устната празнина и подвижността на шийния отдел на гръбначния дирек на пациентката.

Проверката е открила, че точно този пропуск не е разрешил на по-късен стадий да се направи оценка на риска от осъществяване на ендотрахеална интубация.

По преценка на анестезиолога и по избор на пациентката, раждането е планувано да се извърши под обща упойка.

На 26 юли в 9 ч. сутринта е почнала оперативната намеса, като са направени няколко опита за интубация, която не се е осъществила поради анатомични особености на устната празнина на пациентаката. Това е наложило ръчно обдишване, като е открито нараснало противодействие на дихателните пътища, тежък бронхоспазъм и хипотония.

Настъпва задушаване, което води до пренатално страдалчество за плода.

Опитите за реанимация на родилката са траяли до 14 ч.

Всичката документи е предоставена на Районната прокуратура в Плевен.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР