Проверката е във връзка с появилите се медийни материали в

...
Проверката е във връзка с появилите се медийни материали в
Коментари Харесай

Московски нареди одит в БДЖ заради извънредния труд

Проверката е по отношение на появилите се медийни материали в общественото пространство, оповестиха от пресцентъра на транспортното ведомство.

Одитът включва реда на отчитане на изключителния труд, както и инспекция на реализирания надзор на работното време на чиновниците в холдинга и дъщерните му сдружения. Той ще бъде осъществен от Звеното за вътрешен одит към Министерството на превоза.

Както по-рано Дир.бг писа, все по-голям става дефицитът на машинисти в БДЖ. Кадрите напущат поради ниските заплати, а оставащите всеобщо надвишават допустимия ексклузивен труд. От 1 януари т.г. с нарастването на минималната работна заплата трябваше да се усили и заплащането на машинистите от БДЖ.

Това обаче не е реалност, тъй като преди две години тяхното заплащане бе "отвързано " от минималната работна заплата. Сега с цел да получат нарастване, бордът на шефовете на националния жп транспортьор би трябвало да подпише специфичен анекс, квалифициран от синдикатите още през ноември м.г. В него е препоръчано щатът на машинистите, помощник-машинистите, инструкторите и хранилище майсторите да бъде повишен на 900 лв.. До през вчерашния ден обаче - 25 януари 2018 година този документ не е подписан.

Особено тежка е обстановката в "Товарни транспорти ", където има машинисти с по над 300 часа ексклузивен труд годишно. Според информация на БДЖ за 2017 година единствено софийските машинисти в "Товарни транспорти " имат над 37 000 часа ексклузивен труд. Което може да докара до следващата огромна покруса на релсите поради преумората.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР