Проверка на сметките за парно и топла вода в София

...
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Трябва да има проверка на високите сметки за парно />Реклама / Ads
Проверка на сметките за парно и топла вода в София би трябвало да се създадат и то бързо. Те са планирани, само че няма справедлива информация, върху която да стъпят. Не е редно да желаеме от хората сега да се лишават от приходите си.
Това съобщи пред bTV националният омбудсман Диана Ковачева.

Причината за изявлението и са множеството тъжби на жители в столицата поради повишените сметки от " Топлофикация " София. По случая би трябвало да бъде направена инспекция от КЕВР.

" Истината е, че сега казусът е за всички. Сметките фактически са повишени. Хората са доста сюрпризирани - март не беше толкоз леден месец, има поевтиняване на газа. Очаквахме по-ниски сметки. Те са с изключение на всичко и планирани. Никой не е влизал в дома на хората, с цел да ревизира ", счита омбудсманът.

По думите на Ковачева не е редно отговорностите към сдружението да се завишават в миг на изключително състояние, когато стотици хора са останали без приходи.

" Няма по какъв начин да се ревизира сега какво е потреблението. Не е ясно по кое време ще излязат действителните изравнителни сметки, с цел да е ясно какъв брой е дължимата сума. Трябва да се каже от КЕВР по какъв начин да постъпят хората в тази обстановка. Опасно е да се приказва за мораториум, тъй като при тези случаи се натрупат сметки. Те не изчезват в пространството и би трябвало да се платят. Но би трябвало да е изцяло ясно по какъв начин да се действа в тази обстановка ", отсече Ковачева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР