Проверка на повече от 1 500 на обща стойност един

...
Проверка на повече от 1 500 на обща стойност един
Коментари Харесай

Откриха нарушения при една трета от над 1500 обществени поръчки

Проверка на повече от 1 500 на обща стойност един милиард и 200 милиона лв. е открила нарушавания при близо една трета. Институтът за пазарна стопанска система проучва нарушаванията като се базира на Годишния отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия за 2020 година, заяви БНР.
Половината от нарушаванията са свързани с неспазване на периоди, непубликуване на информация и пропуски при оформянето на документите, само че в другата половина от случаите има основни нарушавания. Сред тях са безпричинно извършени процедури, поръчки, при които възложителите са сложили условия, които дават преимущество или голословно лимитират присъединяване на претендентите в процедурите, подписване на анекси към контракти за публични поръчки, с които са изменяни цени и периоди за осъществяване, както и невъзложени публични поръчки при съществуване на всички законови учредения за това в 161 от случаите.
 Георги Панайотов: Над 90% от публичните поръчки за защитата са с авансово посочен реализатор Георги Панайотов: Над 90% от публичните поръчки за защитата са с авансово посочен реализатор
„ Моите изказвания са, че ползите на страната не са предпазени. Над 90% от публичните поръчки в Главна дирекция “Инфрастр...
Според оценката на специалистите обаче, през предходната година има спад на опорочените поръчки.
Анализът демонстрира и друга наклонност - след стартирането на електронните публични поръчки към упоменатите неточности се прибавят и нови, главно механически, свързани с откриването на процедурите в централизираната автоматизирана осведомителна система. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР