Проверка на пътя след смъртоносната катастрофа край Нова Загора. При

...
Проверка на пътя след смъртоносната катастрофа край Нова Загора. При
Коментари Харесай

Проверка на пътя след смъртоносната катастрофа край Нова Загора

Проверка на пътя след смъртоносната злополука край Нова Загора. При конфликт сред камион и рейс с служащи през вчерашния ден един човек почина, а шестима бяха ранени. Експертите от европейския център по транспортни политики са създали оглед на мястото на злополуката.



По думите на Красимир Георгиев, първичните данни сочат, че положението на пътната настилка и пътните такъми и маркировка не е по никакъв начин положително, то даже не е задоволително.

Отново откриваме случай, в който АПИ като собственик на пътя очевидно не си е свършила работата. Установихме, че пътната маркировка няма нужната светлоотразителност – тя е избледняла и се нуждае от ободряване. Отводняването е под всякаква рецензия, на много места пътната настилка е за замяна, има и проваляне на доста сектори от пътя, изясни той.

Красимир Георгиев уточни още, че липсва ограничаваща линия на платното, която изключително в изискванията на мъгла, обрисува площта, в която би трябвало д се реализира придвижването.

В този случай, в случай че се придържам компактно към осевата линия този насреща също, може нежелано да се срещнем, може да се заблудим и дало това е средата или края на пътя. Така че неприемливо е да няма ограничаващи линии, счита специалистът. Според него самото слагане на маркировката също не е съответно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР