Проверка на пътните и автомобилни експерти в Благоевград показа кои

...
Проверка на пътните и автомобилни експерти в Благоевград показа кои
Коментари Харесай

Рискови пътни участъци и кръстовища в Благоевград

Проверка на пътните и автомобилни специалисти в Благоевград сподели кои са най-опасните трасета и кръстовища в регионалния град. Заради недобрата регулация и неналичието на поддръжка на градската пътна мрежа, случаите през зимния интервал са рекордни.

Липса на осветяване, мокра пътна настилка и висока скорост от страна на водачите. Тава са единствено част от аргументите довели до петте случая на един от изходите на Благоевград в посока София единствено през последния месец.

Пейо Деспотски, водач: " Кара се неприятно. Сега там е доста натоварено, тъй като мостът на Покровник не работи и целият поток минава през тези кръстовища и фактически е рисково, аз съвсем всеки ден минавам от там ".

Иван, водач: " Ставал съм очевидец, когато има по-голяма опашка от лента за наляво завиват надясно, и по този начин засичат цялата колона и произшествия постоянно стават ".

Според пътните специалисти, единственият метод да понижат произшествията по тези трасета е ремонт на камерите оказващи скоростта за придвижване, които не работят от години и по-голям надзор от страна на " Пътна полиция ".

Георги Бързаков, авто специалист: " Когато един път те глобяват, повторно те глобяват, третият път няма да нарушиш разпоредбите ".

Стойчо, водач: " Полицията би трябвало да си прави работата по-стриктно. Трябва КАТ да се сложи по улиците, тук карат като състезатели. Там би трябвало да слагат камери и да ги глобяват ".

В писмена позиция до Българска национална телевизия от Община Благоевград увериха, че до края на юни на всички кръстовища в града ще бъде положена нова маркировка, като от там ще спомагат и за ремонта на камерите за скоростта. От " Пътна полиция " оповестиха, че контролът през зимните месеци е засилен.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР