Проверка на НЗОК, извършена на ДКЦ „Александровска“ в периода 23-31

...
Проверка на НЗОК, извършена на ДКЦ „Александровска“ в периода 23-31
Коментари Харесай

Проверка на НЗОК доказа, че проф. Оскар не е източвал Касата

Проверка на НЗОК, осъществена на ДКЦ „ Александровска “ в интервала 23-31 март 2022 година, касаеща интервала на ноември 2020 – юли 2021 година, е установила нарушавания в общ размер 1600 лева, излиза наяве от заповед за налагане на наказания, подписана от шефа на Касата проф. Петко Салчев. Проверката е в следствие от оспореното от проф. Александър Оскар наказване от август предходната година, наложено му от СЗОК - да върне 138 000 лв., повече да не работи с НЗОК и да не прави амбулаторна активност. Припомняме, че съгласно медийни изявления проф. Оскар е „ източил стотици хиляди левове от НЗОК, отчитайки подправени документи за фиктивни прегледи, хоспитализации и операции “.

От инспекцията, осъществена от Централно ръководство на Здравната каса излиза наяве още, че няма съображение за преустановяване на контракта на проф. Оскар и ДКЦ „ Александровска “ с Касата, нито пък за възбрана да прави амбулаторна активност.

„ Тази инспекция сподели, че осъществената от Столичната каса инспекция през лятото на предходната година е безусловно компрометирана и надлежно заключението и наложената глоба са неоснователни. Тогава в общественото пространство се появи информация, че аз съм източвал Касата с подправени хоспитализации, прегледи и проучвания. Още тогава се разбра, че информацията е погрешна, тъй като инспекцията касаеше ДКЦ „ Александровска “, а не УМБАЛ „ Александровска “ и касае доболничната активност. Впоследствие ДКЦ „ Александровска “ сезира инспектората на НЗОК, който направи инспекция на инспекцията и установи съществени пропуски в метода, по който са работили от СЗОК. След това шефът на ДКЦ „ Александровска “ доктор Чавдар Еленков настоя за нова инспекция, резултатите от която излязоха през вчерашния ден и са открити административни пропуски за 1600 лева “, сподели проф. Оскар за Zdrave.net.

„ Първата инспекция целеше да ме дискредитира персонално, както и лечебното заведение, в което работя “, добави той.

Според проф. Оскар в тази ситуация не се касае за клюка, тъй като против него е употребена държавна институция. От ДАНС също удостоверяват, че против него са осъществени непозволени дейности от държавен надзорен орган.

С цялата заповед можете да се запознаете
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР