Проверка на Инспектората на Висшия съдебен съвет (ВСС) установи, че

...
Проверка на Инспектората на Висшия съдебен съвет (ВСС) установи, че
Коментари Харесай

Инспекторатът на ВСС не намери нарушения по случая с Дебора

Проверка на Инспектората на Висшия правосъден съвет (ВСС) откри, че Районният и Окръжният в съд в Стара Загора са спазили всички периоди, когато за първи път са гледали мярката на Георги Георгиев , арестуван за нанесената телесна щета на 18-годишата Дебора Михайлова. Това оказва се от известие на Инспектората на Висш съдебен съвет до медиите.

Разпределението на ограниченията е осъществено по дежурство при съблюдаване на правилото на инцидентния асортимент.

Окръжният съд е пуснал Георгиев от ареста, защото в заключението на съдебномедицинската експертиза е посочено, че уврежданията на Дебора Михайлова, „ колкото и многочислени да са, засягайки както главата, по този начин и тялото и крайниците на същата, в случай че и да сочат на грубо по своя темперамент действие, в последна сметка поотделно и в цялост са предизвикали краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота “, като съгласно Наказателния кодекс те са лека телесна щета .

Проверката стига до извода, че по образуването, инцидентното систематизиране, насрочването, придвижването и приключването на двете каузи не са открити нарушавания.

От Инспектората напомнят, че нямат пълномощия да правят преценка на правилността и законосъобразността на правосъдните актове. Това е във връзка на настояването на Делян Пеевски за правната преценка по отношение на приложението на закона от Окръжния съд.

Проверяващият контрольор е изпратил сигнал до ръководителя на Апелативен съд - Пловдив, който да разпореди инспекция на организацията на активността на съдиите от окръжните съдилища от региона и разбор на правосъдната процедура по сходни случаи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР