Проверка на ГДБОП срещу Делян Пеевски е стигнала до извода,

...
Проверка на ГДБОП срещу Делян Пеевски е стигнала до извода,
Коментари Харесай

Депутатският имунитет на Пеевски да бъде свален искат от ГДБОП

Проверка на ГДБОП против Делян Пеевски е стигнала до извода, че има подозрения за осъществени закононарушения и депутатският му имунитет би трябвало да бъде свален, с цел да има пълноценно следствие, оповестяват от "Сега ", представени от bTV.

ГДБОП е изпратила преписката на Специализираната прокуратура. Полицията бе сезирана против Пеевски от гражданското съдружие БОЕЦ при започване на януари.

Процедурата за събаряне на депутатски имунитет стартира с предложение на наблюдаващия прокурор до основния прокурор Иван Гешев, който би трябвало да изпрати стимулирано предложение до Народното събрание. Имунитетът се смъква с гласоподаване и реализиране на нормално болшинство. Депутатът може да заявява, че се отхвърля от имунитета си за този съответен случай.

"Представили сме данни за осъществените от Пеевски покупко-продажби през последните години, посредством които придобива активи за десетки милиони, като няма изясненост за произхода на средствата. От притежател на остарял "Опел " за няколко седмици в края на 2015 година и началото на 2016 година Пеевски се трансформира в мултимилионер и то публично, без да е явен произходът на средствата му ", се споделяше в коментара на БОЕЦ преди внасянето на сигнала против Пеевски.

Организацията изяснява, че един път към този момент са сезирали прокуратурата по тематиката, само че държавното обвиняване е отказало да бъде формирано следствие.

През предходната година стана ясно, че Пеевски е един от най-проверяваните политици и предприемачи в страна, само че над 10 прокурорски инспекции са достигнали до извода, че той не е правил нищо неправилно. БОЕЦ упорства да бъде осъществена инспекция и за произхода на средствата, с които Пеевски е закупил парцелите, станали обект на продажба през последните няколко месеца на 2021 година и началото на 2022 година

През предишния юни Съединени американски щати постановиха наказания за корупция на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков по силата на световния закон “Магнитски “. Прокуратурата стартира инспекция и по този мотив.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР