Проверка на екип на NOVINI.bg показа, че обстановката в София

...
Проверка на екип на NOVINI.bg показа, че обстановката в София
Коментари Харесай

Как протича Разпети петък по време на пандемия

Проверка на екип на NOVINI.bg сподели, че ситуацията в София е спокойна. В храмовете се правят служби, а скупчване на миряни няма. Движението по главните пътни артерии в града протича обикновено.

Екипът ни посети храм-паметника "Свети Александър Невски ". Вярващите, решили да възпламенят по свещ и да се помолят бяха с маски, а чиновниците в храма бяха взели всички нужни ограничения за стерилизация.

Поклонение пред Светата плащеница

Припомняме, че през днешния ден е Разпети петък - най-тежкият ден за Божия наследник и в храмовете се прави опело и се отслужва богослужението, наречено Царските часове.

За богослуженията на Велики петък Светият синод на Българската православна черква - Българска патриаршия приканва своите правилни рожби в тези дни на Христовите премеждия да спазят прецизно всички епидемиологични условия на държавните управляващи, поради заплахата от заразяване и разпространяване на ковид, като уважително и настоятелно се съобразят с предписанията на Светия синод.

От Светия синод предлагат в храмовете на БПЦ "поклонението пред Светата плащеница от вярващите да става без тя да се целува, без да се допира, без да се минава под нея, без да се раздават цветя и здравец, а с благоговейно прекръстване и поясен реверанс да се извърши поклонението пред Светата плащеница "

Светият синод на БПЦ припомня на вярващите, че слагането на защитни маски в храма и отвън него е наложително, както и спазването на нужното разстояние един от различен, като деликатно се следи то да не се нарушава.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР