Проверка на bTV показва как се променят за един месец

...
Проверка на bTV показва как се променят за един месец
Коментари Харесай

Проверка на bTV: Как се промениха цените на хранителните продукти за месец?


Проверка на bTV демонстрира по какъв начин се трансформират за един месец цените в България и в няколко европейски страни. По тематиката работеха Дани Атанасова, Лора Стаматис и Йоана Бончева.

Снимка: bTV


Започваме с връзка банани, които са 2,99 лева за кг. Продължаваме със идващия артикул, който е олио със междинна цена 5,69 лева Хляб, който пазарим всеки ден с цена от 1,80.

В София цените остават без смяна като се изключи хляба и бананите. В съпоставяне с Ямбол, където цените са разнообразни за съвсем всички артикули. По-ниски цени имат олиото и хлябът, а сиренето и бананите - по-високи.

Снимка: bTV


Най-висок и дълготраен растеж означават цените на млечните артикули - кг краве сирене по магазините в Ямбол е от 12 до 17 лева за кг.

От мандрата в с. Желю челник сиренето потегля на 10 лв., само че в магазина е най-малко 16 поради високата комерсиална надценка, настояват производителите.

Снимка: bTV


В Бургас още веднъж влизаме в кварталния магазин, в който пазарувахме преди месец. Цените на продуктите, които пазарувахме преди месец, са същите.

Снимка: bTV


А ние продължаваме с пазара - този път повтаряме инспекцията, в която съпоставихме цените у нас с други европейски страни.

В последната седмица от януари ви показахме какъв брой костват осем от главните артикули. По-скъпо излиза цената на пилето.

Крайната сума е 30,98 лева

В Копенхаген ревизирам е какво се е трансформирало в цената. Финално тя се получава 183 датски крони, което е 48 български лв.. Предният път сметката ни беше 38 български лв.. Има нарастване на цената с 10 лв. и тя идва от пилето.

Снимка: bTV


В една от водещите хранителни вериги в Нидерландия също вършим инспекция на съществени хранителни артикули. Там цените остават без смяна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР