Проверени са 680 чужди граждани, шестима са задържани за установяване

...
Проверени са 680 чужди граждани, шестима са задържани за установяване
Коментари Харесай

Спецоперация установи 60 мигранти, които закъснели за вечерния час

Проверени са 680 непознати жители, шестима са арестувани за определяне вероятно на съпричастност към престъпни действия.

Това оповестява през днешния ден Столична дирекция на вътрешните работи, откакто нощес бе извършена показна акция в мигрантските центрове - в това число под съпровода на много тв камери.

Както и Клуб Z писа, в дните към 9 март в столицата се наслои напрежение - първо е зародил скандал сред чужденци в общежитието в " Овча купел ", след това имаше спор поради някогашна другарка - който обаче бе експлоатиран като породист. Накрая в следствие група пакистански студенти с английски паспорти, бяха набити в региона на " Витошка ".

Организираха се " патриотични " прояви на националисти, а полицията даде обещание да тушира напрежението - въпреки и обявявайки напълно ясно, че проблем с мигрантите няма. Въпреки това Бойко Борисов и Делян Пеевски взеха синхронизирано отношение по " въпроса ".

Така през днешния ден от известието на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи се схваща, че интервенцията нощес е била превантивна и е взето отношение... 

"... спрямо към 60 мъже, нарушили часа за прибиране в местата за настаняване. "

Обещава се, че тези превантивни действия ще бъдат осъществявани регулярно в столицата.

Ето и истинското известие на полицията:

Превантивна спецоперация организира Столична дирекция на вътрешните работи на територията на столицата

Проверени са 680 непознати жители, шестима са арестувани за определяне на съпричастност към престъпни действия

В профилираната полицейска интервенция се включиха чиновници на отделите „ Противодействие на престъпната престъпност ", „ Специализирани полицейски сили ", „ Миграция " и бранш „ Кобра " в Столична дирекция на вътрешните работи. Действията бяха осъществени през вчерашния ден на територията на центрове за настаняване към Държавната организация за бежанците в кварталите „ Овча купел ", „ Военна рампа " и „ Враждебна ". Извършени са инспекции за съществуване на неразрешени предмети, наркотични субстанции, както и с оглед определяне на жители, оповестени за общодържавно търсене, без документи за идентичност и пребиваващи непозволено в пространствата. Съвместно от чиновници на ДАБ и Столична дирекция на вътрешните работи е сбъднат надзор за съблюдаване на открития час за прибиране в центровете.

В хода на спецакцията са тествани общо 680 непознати жители. Отношение по административен ред е взето по отношение на към 60 мъже, нарушили часа за прибиране в местата за настаняване. Шестима чужденци са арестувани за определяне на съпричастност към престъпни действия. Превантивните дейности на Столична дирекция на вътрешните работи ще бъдат осъществявани регулярно в столицата.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР