Провеждащите се тази седмица турнири навлизат във все по-важен етап,

...
Провеждащите се тази седмица турнири навлизат във все по-важен етап,
Коментари Харесай

Три мача от 15 юни, които не трябва да пропускате


Провеждащите се тази седмица шампионати навлизат във все по-голям стадий, което значи, че залогът в дуелите непрекъснато ще нарства. Днешната стратегия още веднъж ще ни предложи няколко завладяващи борби, които заслужават да им бъде отделено съществено внимание. Фактът, че отвън листата ни остават играчи като Даниил Медведев, Феликс Оже-Алиасим, Мария Сакари и Симона Халеп, е красноречиво доказателство за това какъв брой качествени конфликти ще следим през днешния ден.

Григор Димитров – Ботик ван де Зандсхулп

Турнир: ATP 500 в Куинс Клъб

Час: Около 15:30 – 16:00 ч.

Едва ли е изненада, че през днешния ден вниманието ще бъде ориентирано най-много към Григор Димитров. Първата ни ракета се изправя против международния №29 Ботик ван де Зандсхулп, който към този момент победи един път този сезон – на ATP 250 шампионата в Мелбърн през февруари, когато реализира поврат от 2-5 в заключителния сет.

Димитров стартира шампионата с победа против третия подложен Камерън Нори, до момента в който Ван де Зандсхулп не бе толкоз безапелационен и изпита съществени усложнения против международния №227 Пол Джъб (7-6, 4-6, 6-1). Българският тенисист влиза в мача от позицията на любимец освен поради ранкинга и резултатите от първи кръг, само че и поради доста по-сериозните си триумфи на тази настилка през годините.

Каролина Плишкова – Бианка Андрееску

Турнир: WTA 500 в Берлин

Час: 12:00

Каролина Плишкова бе на път да се трансформира в неприятната изненада на шампионата в Берлин, откакто загуби първия сет против Кая Канепи, само че след почивката се завърна като преобразена на корта и единствено 43 минути по-късно победи с 6-7(5), 6-0, 6-0. До момента сезонът не е по никакъв начин лек за чехкинята, която пропусна Australian Open поради травма и записа следващи победи единствено в един от осемте си шампионата досега.

Междувременно Андрееску в профил Катерина Синякова на старта, въпреки да изоставаше с пробив в заключителния сет. Канадката, която на следващия ден ще навърши 22 години, също пропусна първите няколко месеца от сезона, само че се завърна впечатляващо в сезона на клей, стигайки до осминафиналите в Щутгарт и Мадрид, а в Рим се класира за първия си четвъртфинал от съвсем година насам. До момента тя и Плишкова са се изправяли една против друга два пъти, като си размениха по една победа.

Стефанос Циципас – Ник Кирьос

Турнир: ATP 500 в Хале

Час: Около 16:00

След няколко месеца на обичания му клей, в този момент Стефанос Циципас още веднъж би трябвало да се оправи с мачовете на трева, която досега е най-неудобната настилка за него. Гъркът бе съществено усложнен против Бенжамен Бонзи, само че все пак записа първа победа в Хале, откакто през 2018 година отпадна от Денис Кудла на старта. Миналата седмица Циципас бе лидер на схемата в Щутгарт, само че загуби на четвъртфинал от Анди Мъри. Това продължи една много обезкуражаваща наклонност за международния №6 – той не е записвал следващи победи на трева от 2019, когато доближи до четвъртфинал в Куинс.

От своя страна Кирьос нееднократно е заявявал, че се усеща най-добре точно на зелени кортове и го сподели в Щутгарт, достигайки до полуфинал след няколко месеца неявяване от Тура. Световният №65 доближи най-малко до полуфинал в три от петте шампионата, в които взе присъединяване тази година, като също така води с 2-1 в директните конфликти с Циципас. Нито един от тези мачове обаче не е бил на трева, тъй че ще е доста забавно да забележим по какъв начин ще се развие днешната борба посред им.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР