Провеждащата се в последните дни проверка на проекти за изграждане

...
Провеждащата се в последните дни проверка на проекти за изграждане
Коментари Харесай

Проверката на искащи субсидия къщи за гости продължава с изрядни проекти

Провеждащата се в последните дни инспекция на планове за създаване на къщи за посетители от локални инициативни групи (МИГ), кандидатстващи за евросубсидиа, продължи в сряда без да открие неизрядни претенденти. Още четири планови оферти бяха инспектирани на място в Чирпан и Велинград от специалисти на земеделското министерство и земеделския фонд дали подхождат на декларираните планове за вложения.

Първият тестван план е за построяването на комплекс с ресторант, стаи за настаняване и приложни занаяти в с. Средно Градище, Община Чирпан. Исканата от бенефициента дотация е в размер на 390 791 лева и е за построяването на комплекса. Упълномощено лице от собственичката на парцела съобщи, че се планува да бъдат построени три тематични къщички - за самун, занаяти и лавандула, както и стаи за настаняване с потенциал от 8 места.

Второто, търсещо европари, предложение е за създаване на обект за хранене и настаняване в Чирпан. Бенефициентът кандидатства за строително-монтажни действия. Общата стойност на дотацията по плана възлиза на 293 780 лева Собственикът на парцела съобщи, че желае да бъде изработен ресторант-пицария за хранене, като ще има и места за настаняване.

Третото заявление за 391 152 лева също е за място за настаняване и хранене за най-много 10 лица. Собственичката на парцела изясни, че задачата е да се развие туристическата активност в град Чирпан и да бъдат открити работни места за младежите в района.

При тези три инспекции не са открити несъответствия сред желанията на претендентите и техните планове. От МИГ " Чирпан “ уверили проверяващите в достоверността на предоставената информация по плановете, оповестиха от агроминистерството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР