Провеждането на срещата за Отворени Балкани на 7 и 8

...
Провеждането на срещата за Отворени Балкани на 7 и 8
Коментари Харесай

Османи: Срещата от инициативата Отворени Балкани би била под въпрос, ако визитата на Лавров в Сърбия беше осъществена

Провеждането на срещата за " Отворени Балкани " на 7 и 8 юни в Охрид би било сложено под въпрос, в случай че визитата на съветския външен министър в Сърбия беше осъществено, сподели по македонската телевизия " Сител " външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи. Той счита, че неосъществяването на визитата на Лавров предизвиква провеждането на срещата, чиято подготовка към този момент протича по проект. 

" Двустранните ни връзки със Сърбия в никакъв случай не са били оспорвани и ще продължим да ги надграждаме. Регионалните начинания обаче би трябвало да са в границите на някои съществени ценностни правила, в които имаме вяра ", сподели Османи.

Той акцентира, че Република Северна Македония е една от страните, които са взели решение за затваряне на въздушното си пространство за прехвръкване на компании, благосъстоятелност на Руската федерация, и това е повода за отхвърли за позволение на полета на самолета с съветския външен министър.

" В отговор на съветската експанзия в Украйна считаме, че настояването на посолството на Руската федерация за допускане на този специфичен полет се вписва в тази обща възбрана и нашето отношение към експанзията на Руската федерация към Украйна ", сподели Османи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР