Провеждането на референдуми в ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област

...
Провеждането на референдуми в ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област
Коментари Харесай

Светът е срещу готвените от Путин референдуми

Провеждането на референдуми в ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област е нарушение на суверенитета на Украйна , съобщи пред АП съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан.

" Тези референдуми са офанзива против правилата на суверенитет и териториална целокупност, които са в основата на интернационалната система и са в основата на Устава на Организация на обединените нации ", съобщи Съливан на брифинг в Белия дом.

Той съобщи, че Съединени американски щати в никакъв случай няма да признаят " каквито и да било съветски искания към хипотетично анексирани територии ".
 Окупираният Херсон също изиска
Окупираният Херсон също изиска " референдум "

По-рано представители на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република

Съливан съобщи, че плануваните референдуми са " директно нарушаване на суверенитета на Украйна ".

По-рано във вторник немският канцлер Олаф Шолц изрази сходна позиция. " Ясно е, че тези референдуми не могат да бъдат приети. Те нарушават както правилата на интернационалното право, по този начин и интернационалните съглашения ", сподели той, представен от организация EFE.

Френският президент Еманюел Макрон сподели, че референдумите за присъединение към Русия, планувани в окупираните от съветски войски украински области, няма да бъдат приети от интернационалната общественост, съобщи Агенция Франс Прес.

" Фалшивите референдуми нямат никаква легитимност и не трансформират характера на нападателната война на Русия против Украйна. Това е поредна ескалация във войната на Путин ", написа в " Туитър " генералният секретар на Организацията на Северноатлантическия пакт (НАТО) Йенс Столтенберг. " Международната общественост би трябвало да осъди това крещящо нарушаване на интернационалното право и да ускори поддръжката си за Украйна ", изиска шефът на НАТО.
 В Запорожка област разпоредиха осъществяване на референдум за присъединение към Русия
В Запорожка област разпоредиха осъществяване на референдум за присъединение към Русия

Не е избрана дата

Говорителят на украинския президент Сергей Никифоров съобщи, че след референдумите за присъединение на републиките Донбас, Запорожка и Херсонска области към Русия, няма да има късмет за дипломатическо решение на спора в Украйна .

Припомняме, че по-рано през днешния ден " Народните препоръки " на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики, както и окупационната администрация на Херсонска област оповестиха, че в околните дни ще проведат По-късно се появи и информация, че референдум ще бъде проведен и в Запорожка област.

Подобен референдум беше извършен и през 2014 година, когато Русия анексира полуостров Крим . Резултатите от него обаче по този начин п не бяха приети от интернационалната общественост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР