Провеждането на честни и прозрачни избори ще бъде водещ приоритет

...
Провеждането на честни и прозрачни избори ще бъде водещ приоритет
Коментари Харесай

Анатоли Станев остава областен управител на Русе въпреки чистката

Провеждането на почтени и транспарантни избори ще бъде водещ приоритет през идващите два месеца за регионалния шеф на Русе Анатоли Станев

Това разгласи той минути откакто стана ясно, че остава на поста и в сегашния длъжностен кабинет.

„ Веднага стартирам диалози с управленията на институциите от района, които имат отношение към казуса с пазаруването и продаването на гласове. По никакъв метод не би трябвало жителите да имат подозрения в истинността на вота, който ще упражнят на 2-и октомври. Те би трябвало да знаят, че техният глас има значение, а няма да бъде заметен някъде “, съобщи Станев. „ Хората са изморени от политическите раздори и противоборства и сигурно желаят непоклатимост и ясна визия за превъзмогване на рецесиите, които връхлетяха обществото “, добави още той, представен от Областна администрация - Русе.

Областният шеф е безапелационен, че ще продължи да работи и по целите, които заложи при започване на предходния си мандат, почнал на 14-и януари тази година. Сред тях са възстановяване на свързаността на района с останалата част на страната и с Румъния чрез реализирането на огромни инфраструктурни планове, както и по-тясно съдействие с локалната власт. Последното съгласно Станев е належащо, с цел да може страната да бъде по-близо до проблемите и в по-малките обитаеми места и да спомага за тяхното решение. Активно продължава и работата с румънските сътрудници по възобновяването на фериботната линия сред Русе и Гюргево, която е финализирана от българска страна.

„ Ще продължа да работя в посока дълготрайното и трайно възстановяване на свързаността на региона, в това число построяването на втори мост над река Дунав при Русе. Приоритет пред мен ще бъдат и вероятностите с построяването на автомагистралата Русе – Велико Търново “, сподели Станев. Според него дълготрайните цели би трябвало да продължат да бъдат водещи в ръководството, като не по-малко внимание ще бъде отделено на подготовката на идните избори.

Припомняме, че по-рано през днешния ден по време на съвещание на Министерски съвет 25 от общо 28-те регионални шефове в страната бяха освободени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР