Провеждаме консултации преди даването на третия мандат с надеждата да

...
Провеждаме консултации преди даването на третия мандат с надеждата да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да бъде направено възможното усилие за управление в този парламент

Провеждаме съвещания преди даването на третия мандат с вярата да се откри обединяване към ясни, допустими за всички цели и цели, тъй че да се обезпечи последната опция за образуване на държавно управление в границите на това национално заседание. Това сподели президентът Румен Радев в нчалото на диалозите с "Демократична България ", съобщи Novini.bg.

Като дейни участници в ръководството на страната, аз съм сигурен, че си давате сметка освен за моментното измерение на рецесиите, само че и за тяхната проекция в месеците напред, поради някои утежняващи условия, като неналичието на дълготрайни контракти за доставка на газ, забавянето с излъчванията на изтегляне на дълг, невъзможността да се поддържа транспортната мрежа, неналичието на готови закони в Народното събрание за Плана за възобновяване и резистентност, буксуване на правосъдната промяна, модернизацията на въоръжените сили, която има значимо значение в актуалната геополитическа обстановка и ред други обстоятелства. Всички разбираме, че е належащо да има работещ парламент, с цел да премине България по-лесно през тези рецесии и освен по-лесно да премине, а и по-бързо да очертае един стратегически небосвод, тъй че да не допуснем закъснение на страната ни, която да остане в периферията на Европа, съобщи Радев.

Вие към този момент заявихте, че ще положите старания образуването на държавно управление в границите на третия мандат да се случи, водите и разговор с всички евентуални сътрудници, само че е значимо по какъв начин виждате формулата за излизане от политическата рецесия, с цел да можем да решаваме всички останали рецесии. На каква база ще водите този разговор, в случай че получите третия мандат, към какви цели и стратегии смятате да обединявате напъните на останалите сътрудници в обединението? С кого сте подготвени да говорите и до каква степен бихте отишли на компромис по отношение на вашите ясно изразени правила и полезности, тъй като очевидно българските жители чакат наложително решение на техните проблеми, а това няма по какъв начин да стане без разговор, без съгласие и без взаимни отстъпки от всички, попита президентът.

Провеждането на тези съвещания преди третия мандат, въпреки и да не е планувано в Конституцията, за нас е доста градивна стъпка. Намираме се в действителност пред извънредно комплицирано предизвикателство – в една поредност от политически рецесии, парламенти, които не могат да родят постоянни болшинства, се препокрива с един сплит от рецесии в зародиш – задаващата се криза, финансовите измерения, свързани с инфлацията. Политическата рецесия – това, че толкоз дълго време политическата система не може да роди устойчиво ръководство, се свързва и с този подтекст и се трансформира в един от най-рисковите моменти в страната, сподели съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов.

Ние считаме, че би трябвало да бъде направено вероятното изпитание с разговор да бъде излъчено ръководство в този парламент, заради обективните рецесии и обстоятелството, че в случай че не стартираме незабавно решаването на рецесиите в границите на едно излъчено държавно управление, което има парламент зад тила си, ние рискуваме освен да зародят, а и да се окажем тотално неподготвени за тях. Ние се боим, че няма никакви гаранции, че още един цикъл от избори ще родят друг парламент. Тръгвайки към нови избори, в доста огромна степен на възможност вървим към утежняване на опцията за взимане на решения, тъй като акцията ще бъде поляризираща и това ще направи още по-трудно намирането на консенсус в идващия парламент, уточни Иванов.

Той означи, че българската политическа класа се е отучила да се концентрира върху цели. Популизмът взима подобен връх, че парламентарната народна власт е в заплаха. Трябва да спасим парламентарната народна власт и да утвърдим парламентарната република. Затова считаме, че третият мандат – като мандат на разговора, като мандат на излизането отвън нормалните политически клишета, е опция за всички нас да преодолеем тази рецесия, вместо да я засилим с една предизборна акция, сподели Иванов.

Той добави, че от "Демократична България " са подготвени да вземат участие в напъните за образуване на държавно управление – и като мандатоносители, и като на участници в договаряния.

Христо Иванов сподели още, че в случай че президентът връчи мандата на "Демократична България ", изискванията, които партията ще слага, ще бъдат сведени до най-малко.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР