Проведохме добър разговор с Бойко Борисов за България. Това написа

...
Проведохме добър разговор с Бойко Борисов за България. Това написа
Коментари Харесай

ЕНП застана зад Борисов, но не спря протеста пред ЕП

" Проведохме добър диалог с Бойко Борисов за България ". Това написа в Twitter ръководителят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

" Оценката на Еврокомисията за върховенството на закона в България беше обективна, показвайки, че има потребност от усъвършенствания. Въпреки това държавното управление е напреднало по доста тематики, което го приближава до еврото и Шенген ", написа още той.

Вебер изрази почитание към протестиращите в страната, само че е на мнение, че изборите през март би трябвало да решат ориста на страната.

Подкрепата от страна на ЕНП обаче не попречи на представители на разнообразни протестни групи да провеждат демонстрации пред постройката на Европейския парламент, в чиято парламентарна зала довечера ще се състоят дебатите по резолюцията за върховенството на закона и главните права в България.

Протестираща представители на " Да, България ", отпред с партийния водач Христо Иванов, показаха недоволството си в Брюксел още в обедните часове. Пред постройката на Народното събрание там бе е и евродепутатът Радан Кънев , който заяви в формалния си профил в обществената мрежа, че управлението на групата на ЕНП не му е дало право на изявление в днешния спор.

" Намирам това за надълбоко неправилно, от позиция на дълготрайния интерес на ЕНП и безконечните полезности, които партията пази. На днешното съвещание на групата на ЕНП, директно преди дебата, ще направя финален опит да убедя управлението на групата, че пасивната и защитна позиция вреди и на ЕНП, и на интереса на българските жители и европейските данъкоплатци ", написа Кънев, който посочи, че ще се възползва от правото си на документално изявление в поддръжка на митингите с искане за оставка на държавното управление.

 Скрийншот

Очаква се пред постройката на Европарламента де се причислят и други уредници на митингите в България - " Отровното трио ". Има информация, че по-късно ще се съберат и подкрепящи митингите български жители от Белгия и Нидерландия .

Дебатът в Европарламента през днешния ден ще стартира към 20 часа българско време, като ще могат да се изричат единствено авансово избраните от своите парламентарни групи депутати.

Коментар на това, което следва, направи и различен български евродепутат - Александър Йорданов, който е срещу осъществяване на предварителни парламентарни избори у нас:

Свободни изявления най-вероятно няма да има. От парламентарната група на ЕНП - бранителите на България, ще приказват: Манфред Вебер - ръководител, Андрей Ковачев - зам.-председател, Роберта Мецола - координатор на Комисията LIBE и Андрей Новаков. Това, което имах да кажа по въпроса за тази антибългарска акция на социалисти, комунисти, зелени и леви либерали, съм го споделил в работната група на ЕНП в комисията LIBE, както и пред парламентарната група. Въпреки рекомендацията на Медицинската работа на Народното събрание депутатите от така наречен рискова група 100% да заобикалят присъединяване в съвещания в закрити пространства, ще участвам в пленарната зала, с цел да чуя и видя до каква още подлост могат да паднат хулителите на България. " Отровеният " от завист протестър Минеков няма да бъде позволен в Парламента. Гласуването на резолюцията ще е в четвъртък и тогава ще стане ясно кои политически сили в Европа са другари на България и кои са тези, които не ни мислят положителното. Що се отнася до държанието на основателите на дебата - Йончева и Кънев, то е ясно, че дружбата сред Българска социалистическа партия и Демократична България ще укрепне още повече след този спор. За да се мъчи и страда България.

Резолюцията беше призната на 1 октомври от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) на Екологичен потенциал. Вносител е ръководителят на комисията Хуан Фернандо Лопес Агилар. В нея се показва угриженост по отношение на непрекъснатата липса на забележими резултати при следствията на корупция по високите етажи, по отношение на сериозното утежняване на ситуацията със свободата на медиите в България.

Окончателното гласоподаване е планувано за четвъртък, 8 октомври.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР