Проведоха операцията в пълна секретностПретърсени са били кабинети на контраразузнавачиАгенти

...
Проведоха операцията в пълна секретностПретърсени са били кабинети на контраразузнавачиАгенти
Коментари Харесай

Прокурори търсят руски шпиони в ДАНС

Проведоха интервенцията в цялостна секретност
Претърсени са били кабинети на контраразузнавачи

Агенти проверяват сътрудници

Специализираната прокуратура проверява чиновници на ДАНС, за които има данни, че са съветски шпиони. Около 14.30 ч. през вчерашния ден прокурори влязоха в постройката на бул. “Черни връх” и претърсиха кабинети на обвинени. В акцията са взели участие и контраразузнавачи, на които им се е наложило да проверяват сътрудниците си. От ДАНС резервираха цялостно безмълвие за акцията.

Два часа след началото ѝ Румен Радев разяснява, че организацията има здрава имунна система. “Мисля, че там работят интензивно, с цел да не позволен никакъв пробив там във връзка с шпионски дейности”, съобщи президентът.

Премиерът Кирил Петков също разяснява акцията на прокуратурата: “Това, което проверяваме на доста места е - огромна агентурна съветска диаспора в България. ДАНС ги проверява, част от докладваните ми неща са за съветски сътрудници, които са работили особено против разбирателството ни с Република Северна Македония. Руският интерес е бил фокусиран да няма европейско бъдеще за Западните Балкани”, показа още той.

Служител на организацията разяснява за “Труд”, че през последните 5 години се следи огромна интензивност на съветското разузнаване у нас.

На 18 март България изгони 10 съветски дипломати, поради шпионска мрежа, в която взели участие някогашни и настоящи чиновници на Министерство на защитата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР