Проведено в САЩ изследване с участието на 3100 пациенти с

...
Проведено в САЩ изследване с участието на 3100 пациенти с
Коментари Харесай

Всеки трети болен от рак се лекува с растителни препарати

Проведено в Съединени американски щати проучване с присъединяване на 3100 пациенти с рак сподели, че 33% от тях практикуват медитация, употребяват медицински коноп или растителни хранителни добавки, както и се подлагат на специфични диети, създадени за да се ускори резултата от лекуването.

Тъй като редица сходни методики не са утвърдени от здравна позиция и резултатът им не е доказан в хода на проучвания, пациентите не споделят за това на лекуващите ги експерти. 29% декларират, че държат въпросната информация в загадка.

Авторите на проучването от университета в Тексас допускат, че в сходна комплицирана обстановка лекарите би трябвало сами да предизвикват диалог с пациентите за това какъв тип съпровождаща терапия биха искали да употребяват.

Работата е в това, че някои растителни добавки могат да засилят резултата на мощни лекарствени препарати, като ги създадат по-токсични или назад - да понижат резултата им. Има и такива типове на съпътстващо лекуване, които напълно водят до неефективност на главната терапия. Ето за какво е доста значимо лекарят да знае с какво тъкмо се лекува пациента му отвън предписанията.

Ясно е, че не съществуват никакви немедикаментозни препарати, които лекуват рак. Но в някои случаи едни или други растителни добавки, както и медитацията, могат да оказват помощ в интерес на психологичното положение на човек или да понижат равнището на болката. Но с изключително внимание би трябвало да се отнасяме към тези препарати, които се оферират в интернет в качеството си на " чудесни средства за лекуване " - защото рядко са сертифицирани от главните институции за задачата и съставляват заплаха за болните.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР