Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването

...
Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването
Коментари Харесай

ГДПБЗН: Тестът на системата BG-Alert е успешен

Проведеният тест на системата BG-Alert е сполучлив. Системата и оборудването на мобилните оператори действат съгласно упованията. Това оповестиха от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в отговор на питане от Българска телеграфна агенция по отношение на днешния тест на системата. 

На въпрос за какво част от жителите не са получили уведомление и известие на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи публикуваното тестово известие е неактивиран тестови канал на устройствата.
Получихте ли уведомление от BG-Alert?--> данеРезултати
Оттам допълниха, че за приемането на тестови известия е належащо да бъдат изпълнени избрани условия като: съгласуемост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в интервала на разпространяване на съобщение; устройството да не е с задействан „ самолетен режим “; устройството да се намира в територия с налично покритие от мрежата на потребления мобилен оператор; устройството да бъде с задействан тестови канал.

В отговор на въпрос при днешния тест какъв брой души са получили уведомление от системата и какъв брой не са от ГДПБЗН показаха, че технологията Cell Broadcast за разпространяване на известия от системата BG-Alert работи еднопосочно и няма противоположна връзка до какъв брой устройства и консуматори е достигнало.

От основната дирекция означиха още, че тестванията се организират по план-график, който се утвърждава от основния секретар на Министерството на вътрешните работи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР