Проведени са срещи с различни заинтересовани страни. Кацаров посочи, че

...
Проведени са срещи с различни заинтересовани страни. Кацаров посочи, че
Коментари Харесай

Дворът на болница „Лозенец“ бил най-подходящ за детска болница, смята министър Кацаров

Проведени са срещи с разнообразни заинтригувани страни. Кацаров уточни, че тематиката се дъвче от години. Имало сдружение, която щяло да се слее с детската болница, с цел да може тя самата да дава отговор за инвестицията, уточни още здравният министър.

„ Проектът за създаване на детска болница в двора на Александрова, който беше предоставен от предходното държавно управление, не може да бъде изпълнен и остава да бъде преустановен. Не може да се извърши, тъй като постройката, която е трябвало да бъде обект на реорганизация и ремонт, не съществува в устройствения проект от 2011 година Това не разрешава издаване на виза за планиране. Ние обаче не сме се отказали от концепцията да изградим детска болница, обсъждаме я от лятото “, изясни той.

Кацаров добави, че в Плана за резистентност е посочено, че на същия терен ще бъде подложен протонен ускорител. Той ще бъде първият в цяла Източна Европа.

„ Това е апарат, който разрешава лъчелечение на онкологично заболели деца. Затова считаме, че мястото му е тъкмо там. Болницата е включена в проекта за въздушна незабавна помощ, ще има хеликоптерни площадки с опция за бързо транспортниране на пациенти. Още 100 млн. лева са планувани за съоръжение в останалите детски отделения в страната “, съобщи още министърът.

Пред Министерство на здравеопазването стои още един въпрос - по какъв начин да бъде интензивен градежът. Според най-оптимистичните разновидности болничното заведение би трябвало да бъде приключена минимум след 5 години.

„ Затова преценихме, че в тази обстановка най-правилно е да реорганизираме държавна болница “, уточни доктор Стойчо Кацаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР