Проведени са срещи с органите на местната власт, на които

...
Проведени са срещи с органите на местната власт, на които
Коментари Харесай

ОДМВР: Предприети са мерки за спокойно и безопасно протичане на Коледните и Новогодишни празнични и почивни дни

Проведени са срещи с органите на локалната власт, на които са набелязани взаимни ограничения и дейности за безпроблемното протичане на празниците, обезпечаване на добър публичен ред и безвредно придвижване по уличната мрежа в обитаемоте места в област Плевен. Проведени са срещи с лица, осъществяващи частна охранителна активност в места, където се чака скупчване на огромни групи хора или образуване на празнични тържества, за възстановяване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти.
Създадена е нужната организация за полицейско наличие към обектите и местата, където обичайно има скупчване на хора – в регионите на огромни търговски комплекси, Коледни и новогодишни базари, църкви, храмове, манастири и други. Полицейско наличие ще има и в регионите на автогари и жп гари, където в дните преди и след Коледните и Новогодишни празници следва скупчване на доста жители, подхванали пътешестване.
Проведени са работни срещи с административните ръководители и отговорниците на обекти, съхраняващи или опериращи със обилни финансови средства – банки и небанкови финансови институции, търговски вериги, сдружения, в това число и такива, осъществяващи инкасова активност. Акцентирано е върху вероятните опасности от незаконни похищения, нуждата от нараснала зоркост и връзка с полицейските структури и органи за навреме реагиране при зародила нужда.
Полицейските и младши полицейските инспектори в районно управление (на МВР) и чиновниците от престъпна полиция, в това число инспекторите от детска педагогическа стая, на чиито територии има профилирани заведения за деца ще поддържат контакт с управленията им за приемане на своевременна информация, отнасяща се до сигурността на подрастващите.
Специално внимание е обърнато на притежателите и ползвателите на увеселителни заведения във връзка с техните отговорности, свързани с защитата и пропускателния режим в обектите, дейностите им при скупчване на гости пред тези обекти, недопускане превишаване на избрания позволен потенциал на заведенията, поддържането в редовност на спешните и други изходи.
При планувани празненства с присъединяване на деца уредниците да се съобразят и да съблюдават наредбите на Закона за протекция на детето и Наредбата за протекция на деца на публични места.
Предвидени са инспекции на търговски обекти, питейни, нощни и увеселителни заведения, складови бази, тържища, борси и пазари взаимно с други способени държавни органи (Агенция „ Митници “, Национална агенция за приходите, ОДБХ, КЗП и др.), касаещи:
- продажби и/или предпазване на склад на акцизни артикули без бандерол;
- продажба на наливен алкохол без открит произход;
- продажба на алкохол на лица под 18 - годишна възраст;
- документи за генезис и период на валидност на предлагани хранителни артикули.

Предвидени са профилирани полицейски интервенции, за повишение сигурността на жителите и сигурността на придвижването по пътищата, както и за ограничение предпоставките за настъпване на пътнотранспортни катастрофи.
На 22.12.2023 година, 23.12.2023 година, 24.12.2023 година, 27.12.2023 година, 29.12.2023 година и 01.01.2024 година, в бранш Политическа партия и районно управление (на МВР) е основана организация за обезпечаване на оптимален брой полицейски екипи на вход-изходите на огромните обитаеми места и по главните пътни посоки. В посочените дни активността ще бъде ориентирана главно към подкрепяне и контролиране на трафика от чиновници с пълномощия за работа по Закона за придвижването по пътищата (ЗДвП) за недопускане образуването на колони. Осигуряване наличие и в регионите на рискови пътни сектори, в сектори с въведена краткотрайна организация на придвижването и в регионите на кръстовища, характеризиращи се с незадоволителна пропускателна дарба на придвижването.
Засилен надзор ще има над водачи с държание, представляващо заплаха за останалите участници в придвижването по пътищата, обвързвано с неправилни маневри – изпреварване, нахлуване в лентата за насрещно придвижване, придвижване в спешната лента;
недопускане отнемането на преимущество и други нарушавания съгласно спецификата по територия.
В интервала 24.12.2023 година – 27.12.2023 година и на 01.01.2024 година са планувани профилирани полицейски интервенции „ Алкохол, опиати, недееспособност и скорост “. В териториите за провеждането им ще бъдат включени и дребни обитаеми места, курортни селища и туристически комплекси.
За да сте готови за идните празнични дни от „ Пътна полиция “ предлагат:
Предварително да планирате пътуването. Непосредствено преди потегляне да се информирате за пътната конюнктура и вероятно въведени ограничавания. Не шофирайте изтощени или след приложимост на алкохол. Проверете редовността на документите на автомобила. Съобразявайте се с пътните знаци и маркировка, с въведените ограничавания и метеорологичната конюнктура.
Уверете се в положителното положение и подготовка на автомобила за придвижване в зимни условия. Проверете и персоналните си документи. При утежняване на метеорологичната конюнктура не тръгвайте на път.
При попадане в рискова обстановка първо сигнализирайте на тел. 112 е едвам тогава се свържете с околните си или се отбелязя в обществените мрежи.
ОД на Министерство на вътрешните работи – Плевен пожелава спокойни и щастливи празници!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР