Проведени бяха срещи с председателите на двата съда окръжен и

...
Проведени бяха срещи с председателите на двата съда окръжен и
Коментари Харесай

Окръжен и Районен съд – Русе са партньори на Правната клиника към Юридическия факултет на РУ

Проведени бяха срещи с ръководителите на двата съда областен и областен Николинка Чокоева и Елена Балджиева с представител на правната клиника към Юридическия факултет на Русенски университет във връзка партньорството им. Председателите показаха подготвеност за подпомагане в взаимната им работа.

Правна клиника обезпечава съвещания в отбрана на правата, свободите и законните ползи на обществено слаби жители - пенсионери, деца, лица с ниски приходи, безработни. От скоро правната клиника е с административен уебсайт, основан, с цел да обезпечи по-лесен и бърз достъп до правораздаване, както и да обезпечи връзката на потребителите на услугата, студентите и ръководителите на клиниката.

Правните препоръки се дават от студенти от специалността „ Право “ от ІІІ, ІV и V курс благодарение на ръководителя на Правната клиника – доцент доктор Красимир Димитров, и преподавателите в региона на административното право: доцент доктор Емил Коларов, гл. ас. доктор Доротея Димоваи преподавателя в региона на фамилното и наследствено право: доцент доктор Атанас Георгиев.

Разработването на уеб страницата и неговото реализиране са дело на учениците Никола Великов и Любослав Димов от VIII клас в МГ „ Баба Тонка “, под управлението на старши преподавател по информатика и ИТ Сюзан Феимова. С този план децата завоюваха специфична премия в двадесет и четвърта ученическа конференция на Ученически институт по информатика и математика.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР