Проведен е пореден кръг от разговори на министър-председателя Кирил Петков

...
Проведен е пореден кръг от разговори на министър-председателя Кирил Петков
Коментари Харесай

Петков пред синдикати в МВР: Не целим спестявания, а реформи

Проведен е следващ кръг от диалози на министър-председателя Кирил Петков с представители на синдикални организации в системата на Министерство на вътрешните работи. Поводът – настояванията на синдикалните структури за по-големи бюджети. Позицията на премиера е, че системата се нуждае от промяна. Тя би трябвало да подсигурява, че обезпечените средства ще отиват за чиновниците, които най-вече заслужават. Така ще бъде спрян течът в системата и ще има опция за нарастване на заплатите.

Премиерът пое ангажимент в работата по промяната да вземат участие интензивно и синдикалните организации. А в разговора от страна на държавното управление ще се включат заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Засега няма да има нарастване на заплатите с 20% и митингите ще продължат, обявиха по-рано днес от синдикатите на Министерство на вътрешните работи след среща с премиера Кирил Петков в Министерския съвет. Вдигането на заплатите е обвързано от властта с реформиране на системата, само че синдикатите отхвърлили настояването, защото управлението взима това решение, а не редовите чиновници в Министерство на вътрешните работи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР