Проведе се работната среща на ръководството на МВР със синдикати

...
Проведе се работната среща на ръководството на МВР със синдикати
Коментари Харесай

Рашков: Ще направим МВР по-адекватна структура, без това да тежи на данъкоплатците

Проведе се работната среща на управлението на Министерство на вътрешните работи със синдикати, на която беше показан математическият модел за разбор на успеваемостта при потреблението на чиновниците с полицейски пълномощия в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи. Моделът е част от подготовката за структурна промяна в министерството. На синдикатите ще бъде даден период, в който да дават своите мнения и мнения.

" Запознах синдикатите с всички хрумвания и с направения функционален математически модел на Министерство на вътрешните работи в новите условия. Синдикатите поеха ангажимент в двуседмичен период да създадат оферти по отношение на тези структурни промени, които желаем да създадем ", съобщи на брифинг министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

" Ако се осъществя планът за извеждане на Противопожарната работа от Министерство на вътрешните работи, тя е в състав от към 8 500 чиновници, съставът на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ще намалее ", добави той.

По думите му най-важното е по този начин да се усъвършенстват структурите, че те да станат по-гъвкави и по-събразени с изискванията, в които се работи.

" Няма да допуснем да отслабим Министерството на вътрешните работи в смисъл да не може то да отговори на някои събития, които могат да се случат. Такава обстановка да вземем за пример е бежанската рецесия, когато трябваше да предприемем по-сериозно наблюдаване на някои стратегически обекти поради обстановката в Украйна. Ние би трябвало да имаме подготвеност да поемаме такива неочаквани събития. За това са нужни и кадрови, и механически благоприятни условия ", съобщи Рашков.

Той заяви, че от началото на годината са почнали промени в централната част на Министерство на вътрешните работи, ориентирани към оптимизация на централната администрация.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР