Провалилите се санкции, наложени от Европейския съюз върху износа на

...
Провалилите се санкции, наложени от Европейския съюз върху износа на
Коментари Харесай

Унгария съветва ЕС да се въздържа от още страхотни идеи за енергийни санкции


Провалилите се наказания, наложени от Европейския съюз върху износа на съветски горива, провокираха енергийна рецесия в Европа. Това съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто преди срещата на министрите на енергетиката на Европейски Съюз.

" Днес енергийните министри на Европейски Съюз привикват среща в Прага. Да се ​​надяваме, че Брюксел няма да излезе с още " страхотни " хрумвания ", написа унгарският първи посланик в обществените мрежи, оповестява ТАСС.

Той разкритикува предложенията на блока за намаляване на рецесията като " изцяло откъснати от действителността ".

" Енергийната рецесия в Европа беше породена от непозволените наказания, наложени от Брюксел. За страдание и цените, и предложенията на Европейската комисия са изцяло отвън действителността. Трябва да си възвърнем здравия разсъдък, в противоположен случай ще се сблъскаме с големи проблеми ", предизвести министърът.

Сиярто акцентира, че Унгария няма да одобри оферти, които биха заплашили енергийните доставки за всяка обособена страна членка. Той настоя ограниченията на Европейски Съюз да не понижават количеството газ или други енергийни запаси в Европа.

Унгария се опълчва на спомагателни наказания против съветската енергетика и чака Европейският съюз да се въздържа от всевъзможни нови оферти в тази сфера, съобщи министърът.

Страната внася към 80% от своя газ от Русия и е гневен съперник на глобите против Москва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР