Провалиха се преговорите с Хамас за освобождаването на 50 заложници,

...
Провалиха се преговорите с Хамас за освобождаването на 50 заложници,
Коментари Харесай

Преговорите за освобождаването на 50 заложници от Хамас не дадоха резултат

Провалиха се договарянията с " Хамас " за освобождението на 50 заложници, водени от Съединени американски щати, Израел и Катар, заяви Wall Street Journal, базирайки се на източници. Според тях измежду изискванията на договорката е било разисквано краткотрайно преустановяване на огъня, обновяване на водоснабдяването на Израел за линията Газа и усилване на доставките на филантропична помощ за анклава. Изданието отбелязва, че разискването на този въпрос с екстремисти е мъчно.

През първата седмица след нападението на " Хамас " серщу Израел радикалното придвижване не влезе в договаряния за ориста на хванатите от тях цивилни. Освен това точното местонахождение на всички заложници не беше известно даже на " Хамас ".

По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че Вашингтон изисква от " Хамас " да освободи всички заложници без предварителни условия. Той също по този начин означи смисъла на многостранното съдействие и увери, че Вашингтон е подготвен да на взаимни старания, в случай че това ще способства за завръщането на хората, хванати от " Хамас ". Според израелските военни доказаният брой на заложниците, държани от терористите в линията Газа, е бил 203 преди освобождението на двете американски заложнички. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР