Провали се поредният опит за преговори между протестиращите пътни строители

...
Провали се поредният опит за преговори между протестиращите пътни строители
Коментари Харесай

Провали се срещата между МРРБ и пътните строители


Провали се следващият опит за договаряния сред протестиращите пътни строители и районния министър Виолета Комитова. Така и не стана ясно за какво плануваната сред тях среща през днешния ден не се е състояла. От Министерство на регионалното развитие настояват, че от Браншовата камара „ Пътища “ не са отишли на срещата, строителите пък настояват тъкмо противоположното – че министър Комитова се е отказала.

Строителите настояват, че дейностите на министерството са насмешка към тях и заплашиха, зимата главните пътни артерии ще останат непочистени. Заради неизплатени средства.

Протестиращите желаеха оставката на Виолета Комитова, потвърждавайки че тя неглижира един цялостен отрасъл.

Искането на оставката на министър Комитова става на фона на митинг на работещи във компании от пътностроителния отрасъл от цялата страна пред постройката на Министерството на районното развиване и благоустройството в София, който продължи два часа и половина. Те желаят страната да заплати за осъществената работа. Сумата, която компаниите имат да получават, е 800 милиона лв.. Желанието на сектора е те да бъдат изплатени до края на годината.

По-рано през днешния ден от Министерство на регионалното развитие предложиха съглашение, съгласно което дължимите от страната средства към пътностроителните компании да бъдат изплатени в рационален интервал напред - при договореност през бюджетите за 2022-ра и 2023 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР