Провали се обществената поръчка за първия в Европа 4k лазерен

...
Провали се обществената поръчка за първия в Европа 4k лазерен
Коментари Харесай

Природонаучният се надява на 4k лазерен прожектор

Провали се публичната поръчка за първия в Европа 4k лазерен прожектор (Insight Dual laser 4k), който трябваше да проработи в Планетариума на Природонаучния музей. Залата с динозаврите също към този момент е спряна.

Според шефа доктор Огнян Тодоров неуспехът за лазерния прожектор е станал поради попълнени погрешно документи. „ Сега ще се прави нова социална поръчка. Тя е за 102 000 лв. без Данък добавена стойност ", изясни доктор Тодоров. Досега облиците в Планетариума се получаваха с лампи от остаряло потомство. „ С лазерния 4k прожектор звездите и галактиките ще са като триизмерни изображения. Технологията е без аналог освен в България, само че и в Европа ", сподели още шефът на музея.

За тази година поръчката за 12-те китайски динозавъра е спряна. Те щяха да костват към 200 000 лв.. Ремонтът на залата, в която трябваше да са, е комплициран на трупчета поради бавното координиране с НИНПК. Природонаучният е пуснал абстрактен план до НИНПК за възобновяване на външната фасада на постройката си. „ Имаме изпочупени стъкла и откъртени плочки. Трябва да изглеждаме уместно. Сметките са, че ремонтът на фасадата ще излезе към 26 хиляди лв. ", уточни доктор Тодоров. Музеят е част от архитектурен комплекс, който е монумент на културата. Всяка една заменена плочка би трябвало да се съгласува с института в София.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР