Проваленият кворум в парламента даде повод на управляващите от ГЕРБ

...
Проваленият кворум в парламента даде повод на управляващите от ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ и ОП към ДПС и БСП: Проваляте бюджета, това е пир по време на чума

Проваленият кворум в Народното събрание даде мотив на ръководещите от ГЕРБ и Обединените патриоти да разкритикуват държанието на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Те го дефинираха като " гуляй по време на чума ". Според тях останалите партии в Народното събрание би трябвало да преодолеят това дребнава възприятие на угощение и да се върнат в зала, с цел да се гледат значимите за обществото закони по време на пандемия. Управляващите считат, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи проявяат безгрижно и безконтролно отношение. Те акцентираха, че и в ръководещата коалиция има карантинирани и заболели от ковид, само че въпреки всичко останалите са в Народното събрание, с цел да работят.
Припомняме, че през днешния ден в парламентарните комисии е планувано обсъждане и на Бюджет 2021, а в зала трябваше да се разискват промени в Данък добавена стойност.
 Ананиев за Бюджет 2021: Не раздаваме предизборни пари, опазването на здравето е приоритет Ананиев за Бюджет 2021: Не раздаваме предизборни пари, опазването на здравето е приоритет
Този бюджет е доста по-различен от всички останали до момента. Той се направи в невиждана обстановка, в която всички страни акумулираха...

" Байганьовска полика " - по този начин видя държанието на опозиццията водачът на НФСБ Валери Симеонов. " Днес е ден на вододел. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи през днешния ден демонстрираха своето същинско политическо лице на двуличие. Ако до момента можеше да се откри някакво опрощение за тяхното неявяване и незадълбочено държание в зала, в този момент, когато сме в навечерието на приемането на бюджета, когато се гледат данъчните закони, това е безконтролно ", сподели той.
" Мисля, че в днешния ден ще прогледнат и слепите гласоподаватели ", реагира остро Симеонов. И в този момент ли би трябвало да демонстрираме нагла безнаказаност, продължи той, визирайки многото заболели от ковид депутати и тежката рецесия.
Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ, го поддържа: „ Това държание в никакъв метод не може да бъде несъмнено като обикновено. Отговорните и систематичните политически партии би следвало в подобен миг да излъчват послания към българския народ, които да дадат на нацията знак, че ние тук сме изпратени точно да решаваме проблемите на хората. В днешния ден, когато дори водачът на опозицията е в болница. Ние разчитахме на повече отговорност и взаимност, тъй като това значи политическо държание с дълготрайна визия, а освен търсене на евтини дивиденти “.
 Бюджет 2021 влиза в парламентарните комисии Бюджет 2021 влиза в парламентарните комисии
Законопроектът за държавния бюджет за 2021 година влиза за разглеждане в няколко парламентарни комисии. Той планува за идната год...
Тя акцентира, че в седмичната стратегия на законодателния орган са влизали и промени в данъчните закони, които са неотменна част от бюджета на страната за следващата година и даже „ въведения към него “. „ Изключително значимо е в този миг да подсигуряваме финансова непоклатимост на системите, които от една страна обезпечават здравното обслужване, от друга – дават гаранции за обществена сигурност и на трето място – посрещат следствията от икономическата рецесия “, разяснява още Даниела Дариткова.
Според нея държанието на опозицията в подобен миг „ не е обикновено политическо държание “, още повече от хора, които „ имат претенциите да поемат ръководството на страната “. Председателят на групата акцентира още, че от ГЕРБ има карантинирани депутати, само че не уточни тъкмо каква е броя им – един или двама.
" Общият зложелател сега е пандемията ", сподели Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация, който също разкритикува Движение за права и свободи И Българска социалистическа партия и изрази вяра това да е последният случай, в който двете партии „ показват такава безнаказаност “.„ Още повече, че точно в техните редици бяха хората, които не имаха вяра във вируса, ходеха без маски, пръскаха вируси. Една немалка част от нашите заболели сътрудници са функционалност на тяхната безнаказаност. Да, може би този гуляй по време на чума, този успех, който си осигуриха през днешния ден, ги удовлетворява по някакъв метод. Но, в случай че са българи, в случай че мислят за обществото и за това по какъв начин градивно може да се развива то, би трябвало да преодолеят това дребнаво възприятие на празненство. Да се върнат в зала и да обезпечат приемането на държавния бюджет, както те заявиха “, прикани Веселинов.
 
 Николай Василев с разрушителен разбор: Бюджет 2021 е напълно избирателен, няма нищо за рецесията в него Николай Василев с разрушителен разбор: " Бюджет 2021 " е напълно избирателен, няма нищо за рецесията в него
" 2021 – бюджет на безредните разхищения " с тази табела в студиото на btv се появи Николай Василев, някогашен стопански министър на...
" Помня, че госпожа Нинова сподели, че " ние ще се върнем в пленарната зала, когато се гледат данъчните закони ", напомни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР