Провалена почивка. Какви са вариантите ви? Три са начините, по

...
Провалена почивка. Какви са вариантите ви? Три са начините, по
Коментари Харесай

Провалена почивка, какви са вариантите ви

Провалена отмора. Какви са разновидностите ви? Три са методите, по които можете да бъдете обезщетени.
Това са посредством ваучер за друга отмора, в случай че изберете друга дестинация или да поискате да ви възстановят напълно парите.
В първите два случая сумата на компенсацията би трябвало да дава отговор на сумата, дадена за провалената отмора.
При третия вид - ви чака очакване с месеци, предизвестяват от сектора и Комисията за отбрана на потребителите, представени от Народоосвободителна въстаническа армия тв.
По думите на Димитрина Горанова от Асоциацията на българските туроператори, в случай че изберете този вид, най-рано възобновяване на парите можете да очаквате в късната есен.
От КЗП поучават да изберете другите два разновидността и единствено в краен случай да се спрете на цялостно връщане на сумата, тъй като туроператорите работят по Закона за изключителното състояние, където този период се удължава до 12 месеца.
В последна сметка връщането на парите зависи освен от самият туроператор а и от крайния снабдител, сподели Горанова.
" Потребителите могат да резервират същата отмора и следващата година. Даваме най-голяма еластичност. Дори и в този момент да се съгласят на ваучер и след това да трансформират решението си – имат това право. ", акцентира тя удобствата на другите два ваврианта.
По думите й за първия месец на изключителното състояние в страната анулираните туристически пакети са на стойност 250 млн. лева, а до края на юни са отказани пакетни почивки на стойност 80 млн. лева
Проблем за всички летуващи остава в случай че в хотела, в който са настанени има регистриран ковид. Тогава те би трябвало да останат под карантина, само че и ще платят от джоба си нощувките. Това акцентира Игнат Арсенов, от КЗП. " Това е обстановка, която не е изяснена и е доста неприятна. ", разяснява той.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР