Провален като шеф на ЮНЕСКО“ най-младият Остап Бендер в България

...
Провален като шеф на ЮНЕСКО“ най-младият Остап Бендер в България
Коментари Харесай

Най-младият български Остап Бендер стана публичен възложител

Провален като „ началник на ЮНЕСКО “ най-младият Остап Бендер в България – Венцислав Манчовски разгласи супер странна социална поръчка, вживявайки се в ролята на обществен възложител.
Сега той е едвам на 20 години, само че се показва като приключил Софийския университет, заместител - ръководител на бранш „ Телекомуникация и контактно обслужване “ в Камарата на работодателите в Република България, като работил в несъществуващата компания „ Лет Директ Строй “ АД.
Новата си компания „ “Жи Пи Груп България “ ЕООД, която по звучене наподобява очевидно на неговия кумир за сполучлива компания „ Джи Пи Груп “, той популяризира с вицепрезидента на Европейската капиталова банка Лиляна Павлова и с еврокомисаря ни Мария Габриел, като от презентацията на новоизлюпеното ЕООД излиза, че са част от екипа му.

Едва 17-годишен Венцислав Манчовски бе погнат от прокуратурата поради разгласен и естествено непроведен концерт в пловдивската зала „ Колодрума “, която пробвали с приятелите му да получат безплатно.
Концертът се разпространявал под егидата на ЮНЕСКО, като документът от името на международната организация бил подписан от Манчовски. Във подправения документ пишело, че организацията финансира начинанието с 15 000 лв.. Продадени били към 2500 билета.
Предложение: Мамещи да бъдат спирани от публични поръчки
В несъстоялия се концерт сякаш щели да вземат участие безплатно имена като Славка Калчева, Поли Паскова, Орхан Мурад, Ненчо Илчев от „ Комиците “ и доста други. А от Общинския съвет в Пловдив сдружението-организатор с името „ Всички дружно за една идея “, чийто офис е в ромския квартал „ Столипиново “, поискало тогава 14 400 лв. с „ желание “ събраните средства да се употребяват за „ закупуване на здравна инсталация за деца, лишени от наставнически права и деца със характерни потребности, закупуване на понита и създаване на постройка за животните, с което да спомогне оздравителния им развой “.
Тогава стана известно, че представители на това съдружие обикаляли пловдивски компании и институции да събират пари за „ благотворителната “ цел, а медии ги съпоставиха с великия манипулатор Остап Бендер на Илф и Петров.

С днешна дата въпросното 20-годишно момче има оповестена социална поръчка за доставка на портативни компютри и висококачествени мултифункционални устройства. Обявлението е направено от компания „ Жи Пи Груп България “ ЕООД – еднолична негова благосъстоятелност, вписано в Търговския указател на 11-ти януари тази година. Прогнозната стойност на поръчката е 28 000 лв. без Данък добавена стойност (респ. 33 600 лева с ДДС).
На първо четене нищо изключително, само че деликатен взор в детайлностите открива обилие от странности.
Частни компании като тази, неползващи обществен запас, не разпореждат доставка на артикули и услуги по Закона за публичните поръчки, а той е направил тъкмо това.
Адресът на компанията е в София, ЖК „ Сердика “, ул. „ Охридско езеро “ №12А, на което в края на декември предходната година е учредено ново съдружие „ Младежко гражданско присъединяване “, чийто началник още веднъж е Венцислав Манчовски.
Деловодството на компанията е във врачанското село Горна Кремена, ул. „ Косматица “ №1 и се намира в остаряла къща тъкмо до гробищата. Кметицата на селото Светлана Алексиева сподели, че това е къщата на дядо му, само че той живеел в друга къща – на баба му, която е вписана като „ Лице за контакти: Вера Стефанова – шеф дирекция „ Управление на публичните поръчки “ – упълномощена за шеф по процедурата за асортимент на предложения и ценови оферти “.

Доставката пък би трябвало да се реализира на софийската улица „ Триадица “ №2, където са офисите на Национална агенция за приходите, Държавна организация за протекция на детето и МТСП.
Интересно е, че поканените компании да подадат предложения са настоящи и са  изпълнявали сходни публични поръчки: „ Кю Eлектроник “ ЕООД, „ Ай Би Ес-България “ ЕООД и „ Мениджмънт бизнес машин “ ООД.
Горещият съвет на Алексиева обаче е да не доставят нищо, в случай че не им е платено.
Според обявлението офертите ще се отварят от комисия, назначена със заповед на изпълнителния шеф в 7-дневен период след „ закриване на процедурата “!?
Един от забавните елементи в поръчката е, че преносимите компютри, които са декларирани за доставка, би трябвало да са от последно потомство. Екраните им обаче са с индикатори като за екран от 90-те години на предишния век.

Поръчката е разграничена на две обособени позиции - доставка на портативни компютри “ на обща стойност 17 500 лв. без Данък добавена стойност, и доставка на висококачествени мултифункционални устройства “ на обща стойност 10 500 лв.. В техническата спецификация са посочени параметрите им, само че в документите за присъединяване са посочени други три позиции – за доставка на писалищен материали и консумативи, за бланки и пощенски пликове и за разнообразни типове хартия. А общата стойност, вписана там, е 109 000 лв. без Данък добавена стойност.

И още нещо. В поканата до трите компании, които са „ номинирани “ да подадат предложения, написа, че поръчката се афишира в осъществяване на „ Рамково съглашение по осъществяването на Национална стратегия „ Великден за всеки “ и Национална стратегия „ Надежда “ от Програмата за ръководство 2020-2024 “, каквито не съществуват.

„ Улица „ Косматица “ № 1 е една последна улица, отвън регулация, до гробището. Имаме подобен гражданин Венцислав Манчовски и той си е записал компанията в София, на ул. „ Оридско езеро “, 12А. Той живее при баба си на ул. " Александър Стамболийски " №9. На " Косматица " №1 допускам, че живее дядо му Георги. Къщата е една допотопна “, сподели кметицата на село Горна Кремена Светлана Алексиева.

По думите й това лице е търсено от прокуратурата и в Пловдивско, и на други места. Наскоро разговаряли с кварталния, тъй като Венцислав бил издирван и по други преписки.
„ Съветът ми към всички е да бъдат деликатни с него. Лъже, че е бил дипломат, че е бил представител на ЮНЕСКО, че е изпълнителен шеф. Говори доста лъжи. Баба му е с икономическо обучение и може би четат доста, интересуват се доста, съветват се доста, несъмнено и някой им оказва помощ. А Закона за публичните поръчки може да се прочете от всеки и да си направи документите “, допуска тя.
От Столична община преди два дни й се обадили, тъй като Венцислав Манчовски желал да прави някаква акция за Северозападна България, да открива банкови сметки и да събира средства, с които да подкрепя обществено слаби от Северозапада по време на пандемията.

„ Непрекъснато ми се обаждат за разнообразни такива събития, които провежда. Затова ви споделих, че той просто е клиент на прокуратурата. Не знам дали в София изобщо има такава компания на ул. " Охридско езеро " в София. Според мен това е следващата машинация. А аз знам детайлности за адреса й, тъй като ми е донесъл доста рекламни материали - бележници, календари, брошури. Презентацията за компанията му е цялостна с правописни неточности “, добави Светлана Алексиева.   

Според поданици на селото момчето има някакви дефицити, само че не е освидетелствано.
Прави усещане също по този начин, че показва компанията си по-скоро като строителна, като употребява за рекламни лица обществени фигури като Лиляна Павлова и Мария Габриел.

Actualno.com потърси за коментар Венцислав Манчовски на мобилния телефон, оповестен в рекламните материали, само че на него отговори жена, която сподели, че имаме неточност и не познава подобен човек. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР