Провалът на националния отбор на САЩ в световните квалификации се

...
Провалът на националния отбор на САЩ в световните квалификации се
Коментари Харесай

САЩ в шок! Обявиха провала за Мондиал 2018 за най-голямата спортна излагация в американската история

Провалът на националния тим на Съединени американски щати в международните квалификации се приема мъчително в голямата страна. Националният вестник USA Today дефинира, че това е най-голямата излагация в историята на американския спорт. Футболистите на Брус Арина не съумяха да се класират за международния шампионат в Русия и останаха зад Панама и Хондурас.

Заради милионите, които се наливат в " сокъра ", и поради многото школи в Щатите, неуспехът в борбите за Мондиал 2018 се приема извънредно трагично от " янките ".

" Минаха тъкмо 31 години, откогато не бяхме взимали присъединяване на международно състезание - от Мексико'86. Това са 11 456 дни на напредък. Вече нещата са разнообразни. За 95 минути против Тринидад и Тобаго изтрихме 31 години на развиване. Сега би трябвало да чакаме минимум пет години, с цел да забележим нашия тим измежду най-хубавите ", написа US Today, а заглавието е " Това е най-големият позор в историята на американските спортове ".

От 1990 година насам футболните " янки " са неизменим участник на международните финали, като постоянно оставят някаква диря. На международното в Италия записват минимални загуби от домакините и Австрия под управлението на Боб Ганслър. През 1994 година реализират реми против Швейцария и изненадваща победа над Колумбия, която ги праща на осминафинал против Бразилия. Тогава отпред на отбора е именитият Бора Милутинович. Във Франция'98 американците записват три загуби - от Германия, Югославия и Иран, като последната катурва тогавашния ментор Стив Сампсън - Чичо Сам.

През 2002 година в Азия идва огромното изригване - победа над Португалия на Луиш Фиго, 2:0 над Мексико на осминафинала и загуба от Германия на четвъртфинала, с което тимът на Брус Арина се подрежда в топ 8 на планетата. През 2006 година, още веднъж с Арина отпред, Щатите отпадат в предварителната група, само че врътват тъждество с бъдещия международен първенец Италия в един от най-динамичните мачове на шампионата.

След четири години в ЮАР " янките " заемат първото място в група с Англия, Словения и Алжир, преди да отпаднат от Гана на директните елиминации. Тогава селекционер е Боб Брадли. В Бразилия през 2014 година американците си връщат на Гана, а с 2:2 изхвърлят Португалия на Кристияно Роналдо от шампионата. На осминафиналите обаче съставът на Юрген Клинсман е отстранен от Белгия след продължения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР